12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Za nove generacije

Legenda o Picokima osim Lego maketom ovjekovječena i slikovnicom, Davor Jendrašić: Maketa je bila prva ideja, ali uz slikovnicu će svi naučiti tu priču
L

Proces izrade slikovnice bio je dugotrajan i zahtijevao je mnogo strpljenja jer je svaku scenu za slikovnicu bilo potrebno ručno namjestiti kako bi se Lego figuricama i kockicama prikazao željeni događaj - i tako za svaku stranicu u slikovnici.

Ne propustite

Fascinantna Legenda o Picokima napravljena od 10 tisuća Lego kockica danas se predstavlja u Galeriji Stari grad u Đurđevcu, no tu je i podjednako impresivna slikovnica kojom je ovjekovječena Legenda za sve generacije mališana koje će o njoj na taj način učiti.

Slikovnicu su zajednički izradili Davor Jendrašić i književnica Božica Jelušić, a svatko od njih se pobrinuo za ono što najbolje zna – Jendrašić za vizualni dio slikovnice koji je temeljen na njegovoj Lego instalaciji, a Božica Jelušić za tekst slikovnice, koji je napisan na kajkavskom narječju i u stihovima. Na kraju slikovnice je i prigodni rječnik kajkavskih izraza, kako bi i onima manje vještima u kajkavizmima sve bilo potpuno jasno.

– U slikovnici je pomoću Lego kocaka opisana cijela Legenda o Picoku. Božica Jelušić je napisala tekst i sve je rimovano, u stihu, tako da djeci bude lakše i pamtljivije, a i na kajkavštini je. To je i novo, s obzirom na to da je Legenda o Picoku obrađena već i kroz nekoliko slikovnica, ovo je novi pristup – rekao nam je Jendrašić.

Ustupio: Davor Jendrašić

Proces izrade slikovnice bio je dugotrajan i zahtijevao je mnogo strpljenja jer je svaku scenu za slikovnicu bilo potrebno ručno namjestiti kako bi se Lego figuricama i kockicama prikazao željeni događaj – i tako za svaku stranicu u slikovnici.

– Trebalo je trgati, premještati figurice i kockice jer nije sve na maketi moglo ostati ovako kako je za svaku scenu, trebalo je prilagoditi priči koja se razvija – pojasnio je.

Iako je maketa bila prva ideja koju je dobio, za slikovnicu smatra da ima veću vrijednost.

– Prvotna ideja bila je maketa, nakon toga je bila ideja o kratkom filmu, a tek na kraju se rodila ideja za slikovnicu. Ona je nešto što je najopipljivije, maketa će biti neko vrijeme izložena, ali u slikovnici će svatko moći pogledati tu priču – zaključuje on.

Ustupio: Davor Jendrašić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Poznati su detalji

Policija otkrila detalje razbojništva u ljekarni, vlasnik je ozlijeđen i oštećen za 30 tisuća eura

Još detalja o pljački poznate koprivničke ljekarne! Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti