povlaštene cijene

Legrad će pomagati mladim obiteljima u kupnji i adaptaciji kuća, a uskoro će nekretninu moći kupiti za samo jednu kunu, Sabolić: Cilj nam je zadržavanje mladih ljudi

Prednost kod kupnje imat će stanovnici Općine, ali vrijedi i za stanovnike ostalih mjesta. Ovo je već drugi puta da je takva mjera raspisana, a prošli put nije bila provedena zbog imovinsko - pravnih problema.

18:00h
0
Ivan Sabolić // foto: Gordan Cvetnić
Ivan Sabolić, načelnik općine Legrad // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Legrad nastoji privući što više žitelja u općinu, ali i zadržati one koji tamo žive te su raspisali natječaj za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji. Raspisane su Mjera tri, odnosno sufinanciranje kupnje kuće na području općine Legrad te Mjera četiri, odnosno adaptacija kuća i nabavka materijala za adaptaciju.

Ostale mjere, kupnja kuće i  zemljišta po povlaštenim cijenama i to za samo 1 kunu, u vlasništvu Općine Legrad, raspisat će se u ožujku.

– Općina će sufinancirati kupnju kuće mladim parovima ispod 40 godina ili im pomoći u nabavci materijala za adaptaciju kuće. Radi se o starim kućama koje su u vlasništvu Općine. Neke od njih su za rušenje, a neke za obnovu – potvrdio nam je načelnik općine Legrad Ivan Sabolić.

Prednost kod kupnje imat će stanovnici Općine, ali vrijedi i za stanovnike ostalih mjesta. Ovo je već drugi puta da je takva mjera raspisana, a prošli put nije bila provedena zbog imovinsko – pravnih problema.

– S tim mjerama cilj je zadržavanje mladih na području Općine, doseljavanje novih stanovnika, ali i rješavanje nekretnina koje smo naslijedili, a nisu nam potrebne – zaključio je Sabolić.

Natječaj traje do 15. studenog ili do iskorištenja sredstava, a prvi krug evaluacije bit će 15. svibnja 2019. godine. Cijeli program i prijave možete obaviti ovdje.

 

čitam...
Loading...