PODRAVSKI TURIZAM

Legrad gradi Turističko naselje s deset kontejnerskih kućica i pet glamping šatora

- Imali smo općinsko zemljište površine 3500 četvornih metara koje nismo željeli prodati nego realizirati ideju koja postoji već godinama - kaže načelnik Ivan Sabolić.

16:30h
0

Legrad postaje turistička destinacija zaljubljenika u glamping turizam kao i onih koji svoj odmor vole provoditi smješteni u mobilnim kućicama.

Naime, Općina Legrad danas je predala dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju Turističkog naselja Legrad u tamošnjoj Ulici Petra Zrinskog. Kako je objasnio načelnik Ivan Sabolić, ideja im je na parceli udaljenoj nekoliko stotina metara od Drave izgraditi naselje od deset kontejnerskih kućica s ukupno 40 kreveta te dodatnih pet glamping šatora.

– Malo ih ima takve prirodne ljepote u našem okruženju i tu prednost odlučili smo iskoristiti. Imali smo općinsko zemljište površine 3500 četvornih metara koje nismo željeli prodati nego realizirati ideju koja postoji već godinama. Pripremili smo svu dokumentaciju, nadamo se da bi kroz 30-tak dana mogli riješiti papirologiju i s projektom krenuli dalje. Tek onda ćemo vidjeti hoćemo li sredstva tražiti putem europskih fondova ili kakvog privatnog investitora. Prvi korak smo napravili – veli Sabolić.

Reciklažno dvorište Legrad, početna konferencija // Foto: Matija Gudlin
Ivan Sabolić // Foto: Matija Gudlin

Obavljeni su i prvi razgovori s firmom Tehnix, poznatoj po proizvodnji montažnih kućica te je definirano kako bi one u budućnosti trebale izgledati.

– Bile bi obložene drvom kako bi se uklopile u krajolik, svaka bi bila kapaciteta za prihvat četiri osobe, dok bi jedna bila prilagođena osobama s invaliditetom. Za potrebe korisnika glamping šatora sagradila bi se i dva odvojena objekta, zajednički prostor za pripremu hrane i blagovanje te sanitarni čvor koji bi se opet, ukaže li se potreba, u budućnosti mogli iznajmljivati za potrebe krštenja, vjenčanja ili kakvih drugih prigoda. Isto tako, postoji ideja da se na pojedinim terenima uz samu obalu Drave naprave glamping šatori za turiste zainteresirane za odmor u ovakvoj vrsti smještaja – objasnio je Sabolić uvjeren kako će projekt realizirati u iduće tri do četiri godine.

čitam...