ZADRŽAVANJE MLADIH

Legrad počeo pomagati obiteljima u obnavljanju kuća, uskoro kreću i kuće za kunu, Sabolić: Interes je velik, povećat ćemo sredstva

Potvrdio je kako se za mjere adaptacije i nabavke materijala za kuće prijavilo šest obitelji čime je dokazano postojanje interesa.

18:00h
0
Reciklažno dvorište Legrad, početna konferencija // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Zadržavanje mladih, doseljavanje novih obitelji i rješavanje nepotrebnih nekretnina ciljevi su mjera koje općina Legrad, na čelu s načelnikom Ivanom Sabolićem, provodi od veljače ove godine.

– Trošak je imati nekretnine koje moramo održavati. S jedne ih se strane rješavamo, a s druge pomažemo obiteljima riješiti stambeno pitanje – kazao nam je Sabolić.

Potvrdio je kako se za mjere adaptacije i nabavke materijala za kuće prijavilo šest obitelji čime je dokazano postojanje interesa. Tu nije kraj, već će uvrštene biti još dvije ili tri obitelji.

– Neke su kuće u ruševnom stanju, neke je potrebno adaptirati, a tu su i sama zemljišta. Dakle, sve zajedno 20-ak nekretnina – objasnio je.

Natječaj u trajanju od 30 dana za prodaju nekretnina uslijedit će uskoro. Svatko će za 1 kunu moći kupiti nekretninu. 

– Interes je velik. Mjere za adaptaciju i obnovu iskoristit ćemo skoro u drugom krugu, treći neće biti potreban. Za samu kupnju vjerujem da će, također, biti zainteresiranih – smatra Sabolić.

Iste mjere prošle godine nisu provedene zbog imovinsko-pravnih odnosa koji su sada prevladani te je sve spremno za pružanje ključne pomoći.

– Prošle godine 70 posto činile su obitelji općine Legrad, a ostatak iz drugih koji su se doselili – kaže Sabolić koji isto očekuje i sada.

Radi se o pohvalnim mjerama kojima, opravdano, mogu biti zadovoljni. U skladu s dosadašnjim iskustvom postoji mogućnost proširenja budućih planova.

– Zadovoljni smo, morat ćemo razmisliti o povećanju sredstava u narednim godinama jer je mjera zaista dobra te o širim kriterijima čime bi veći broj dobio sredstva. Ljudi su je prihvatili, sve je više zainteresiranih – zaključio je.

čitam...