Two rivers

Legrad potpisao ugovor za nabavu solarnog čamca

Čamac je nabavljen putem projekta Two rivers, one goal II financiranog iz Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska.

10:17h
0
Foto: Općina Legrad

Općina Legrad nabavila je solarni čamac za prijevoz posjetitelja putem projekta Two rivers, one goal II financiranog iz Programa prekogranične suradnje Mađarska Hrvatska, a isporuka se očekuje do 1. svibnja. Ugovor o isporuci potpisan je u sjedištu tvrtke Flammifer, a potpisali su ga općinski načelnik Ivan Sabolić i direktor tvrtke Flammifer Goran Žugec.


Vrijednost čamca je 487.315 kuna, a sličan se već koristi u NP Lonjsko polje.

Služit će za vožnju po Dravi i Muri, a u sklopu projekta organizirat će se najmanje deset tura za škole, turističke agencije, turističke zajednice i ostale posjetitelje. Ulaskom u Schengenski režim plovilo će biti i za komunikaciju s bratskom općinom Ortilos u Mađarskoj te posjete Legradskoj gori.

Osim nabavke čamca i organizacije ture, Općina Legrad postavit će dodatnu urbanu opremu na Halaš Čardi, odnosno odmorištu za bicikliste, roštilje, klupe, označiti vodene rute Goričan – Legrad i Sveta Marija – Selnica Podravska – Donja Dubrava – Legrad te izraditi strategiju razvoja turizma na ovom području. Također, rad dviju djelatnica općine sufinanciran je iz ovog projekta.

Nositelj je Općina Goričan, a hrvatski partneri općine Donji Vidovec i Legrad. S mađarske strane partneri su EGTS Regije Mura i Općina Totszerdahely.

Foto: Općina Legrad

čitam...