Učili kako izračunati indeks tjelesne mase

Legrađani učili o zdravoj prehrani i sprječavanju pretilosti, dr. Blažeković: Koprivničko–križevačka županija spada među županije s najviše pretilih ljudi

Dnevni unos hrane potrebno je rasporediti na više obroka i to na tri veća i dva manja.

09:32h
0
Savjetovalište za pretile
Foto: Ivan Brkić

Prošli tjedan, točnije u četvrtak 24. listopada, Legrađane je posjetila dr. Maja Blažeković, epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko–križevačke županije. Tema predavanja koje je održala za sve zainteresirane bila je pretilost i zdrava prehrana te indeks tjelesne mase i njegovo računanje.

Zanimljiv podatak je da Koprivničko–križevačka županija spada među županije s najviše pretilih ljudi – rekla je dr. Blažeković te nadodala kako su osnovni principi zdrave prehrane takvi da treba jesti redovito, raznoliko i umjereno. Dnevni unos hrane potrebno je rasporediti na više obroka i to na tri veća i dva manja.

Podsjetimo na kraju, u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko–križevačke županije otvorili su Savjetovalište za prevenciju prekomjerne težine i debljine u kojem rade liječnik i nutricionist. Savjetovalište je besplatno i nije potrebna uputnica. Namijenjeno je osobama koje žele provjeriti stanje svojeg zdravlja vezano uz parametre uhranjenosti, osobama koje su spremne promijeniti svoje životne navike s ciljem poboljšanja zdravlja te žele naučiti više o pravilnoj prehrani i motivirati se za tjelesnu aktivnost.

Foto: opcinalegrad.hr
Foto: opcinalegrad.hr

čitam...
Loading...