Legradski SDP kreće s prikupljanjem potpisa za Vernićevu smjenu

16:10h
0
Mladen Vernić // foto: zo.hdzkc.com

Legradski SDP u nedjelju kreće s prikupljanjem potpisa za referendum za smjenu legradskog načelnika Mladena Vernića.

– Jako puno je općina zadužena, načelnik više ništa ne radi, ne vidimo ga nikad na poslu, dug je preko 2,5 milijuna kuna, pojasnio je razloge pokretanja ove inicijative predsjednik legradskog SDP-a Ivan Sabolić.

SDP-ovci počinju s prikupljanjem potpisa u nedjelju od devet sati u svih sedam općinskih naselja, rekao je Sabolić i dodao kako vjeruje da će do 8. kolovoza prikupiti potrebnih 479 potpisa za pokretanje postupka za raspisivanje referenduma.

A prozvani načelnik Mladen Vernić komentirao je SDP-ovu akciju, rekao je to njihovo zakonsko pravo te ustvrdio da je njihova želja i plan ući u općinsku vlast, pa im zato Vernić već 12 godina smeta.
Legradski načelnik kaže da su ga počeli omalovažavati još u predizbornoj kampanji.

 

– I sada se govori o velkim dugovima i ne znam kaj, ali najveća stvar je ovaj geotermalni projekat, to sve muči na žalost, sve muči u Legradu makar bi svi trebali glave skupa staviti i svi se boriti za to jer taj projekt je jedina šansa opstanka općine Legrad i ovoga kraja, jer naše financije iz dana u dan su sve manje, znači mi moramo naći nove načine financiranja, tvrdi Vernić.

Nakon tri mjeseca račun općine Legrad je odblokiran, a dugovi se polako plaćaju. Račun Općine nije trebao ni biti blokiran zbog gradnje magistralnog vodovoda koji je od županijskog interesa, kazao je Vernić i dodao da ih za račun nitko nije ni pitao protekle dvije i pol godine. U Općini Legrad se nastavlja s realizacijom poslovne zone Kutnjak – Lunjkovec, a u prilog tome svjedoči i podatak da je načelnik Vernić upravo potpisao aneks ugovora u Fondu za zaštitu okoliša za deset milijuna kuna s kojima se nastavlja otkup zemlje od lokalnog stanovništva.

teskt: Radio Koprivnica