VEČERA ZA 5 NA SELU

Lidija Mišir u nošnji dočekala gošće, dobila je dvije desetke i sve zbunila predjelom: “Pomislila sam da je to desert”

Sutra će njezinu večeru pokušati nadmašiti Marina.

10:15h
0
Foto: RTL

U ponedjeljak navečer u ‘Večeri za 5 na selu‘ kuhala je Lidija Mišir koja je za prvu ovotjednu večeru dobila visoke ocjene, a ženska ekipa dobro se zabavila i bez muškog društva.

Marina, Đurđica, Manda i Dragica stigle su na ranč kod nasmijane domaćice Lidije koja je gošće dočekala u narodnoj nošnji i s domaćim aperitivom, a djevojke su odmah kliknule na prvu.

„Prvi dojam je da su mi cure ekstra! Sve su vesele i zgodne!“ kazala je Dragica kojoj je i prvi dojam na domaćicu bio „super kul“.

Prva je kuhala Lidija Mišir // Foto: RTL

Za predjelo domaćica je ponudila slanu tortu koja je izgledom podsjećala na desert. „Kad sam vidjela predjelo pomislila sam da je to desert, izgledalo je kao ledeni vjetar“, komentirala je Dragica, a Đurđica je istaknula: „Okus je bio fin, predjelo je bilo hladno i osvježavajuće.“

Predjelo je zbunilo natjecateljice // Foto: RTL

Za glavno jelo Lidija je pripremila teletinu i puretinu pod pekom s povrćem, što se Marini izuzetno svidjelo: „Okus je bio savršen, taman slano, mekano i meni je bilo odlično“ dok Manda nije bila oduševljena pekom: „Puretina mi se nije svidjela ispod peke, iako sam je sad prvi put tako probala, jer mi je taj okus nekako neodređeni, nema okus po puretini.“

Nakon toga Lidija je gošćama servirala svoj desert – domaće lisnato tijesto s kremom od čokolade i vanilije: „Fantastičan, topio se poput sladoleda!“ kazala je Đurđica, a Manda je pohvalila: „Desert je bio fenomenalnog okusa i sviđa mi se da je sama pravila kore.“

Iako je večera u početku bila pomalo pod tremom, djevojke su se kasnije opustile pa su prešle razne teme, a onda su se za kraj opustile uz narodnu pjesmu i ples.

Lidija je tako za uspješnu večeru dobila čak dvije desetke – jednu od Đurđice i jednu od Marine: „Večera odlična, a gospođa Lidija još bolja!“ Dragica ju je ocijenila osmicom jer joj je predjelo bilo jednostavno, a Manda joj je dala ocjenu 7 jer: „U glavnom jelu mi nije krumpir bio dobar i ostavljam prostora za druge kandidate.“ Tako je Lidija skupila 35 bodova, a sutra će njezinu večeru pokušati nadmašiti Marina.

Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL