Lift za slabije pokretne u Domu zdravlja u Đurđevcu pušten u rad

16:20h
0
Lift u đurđevačkom Domu zdravlja

Župan Darko Koren, sa suradnicima, posjetio je u ponedjeljak Dom zdravlja u Đurđevcu. Razlog posjeta bilo je puštanje u rad lifta za slabije pokretne i invalidne osobe, u čiju je izgradnju Županija uložila 245 tisuća kuna. Ugradnja lifta slabije pokretnima će omogućiti bolji pristup zdravstvenim odjelima koji su smješteni na prvom katu đurđevačkog Doma zdravlja (medicinsko-biokemijski laboratorij, te ordinacije za fizikalnu, dentalnu i opću medicinu). Radove je izvela tvrtka „Dizala Đurđević“ iz Virovitice.

– Ovaj lift je samo jedna od stvari koju konstantno činimo kako bi svim osobama omogućili jednako kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Planiramo samo ove godine u različite zdravstvene objekte ugraditi 11 rampi za olakšavanje prilaza tim ustanovama, te u suradnji s članovima udruga i dalje raditi na poboljšanju kvalitete života slabo pokretnih i osoba s invaliditetom – rekao je župan Darko Koren.

 

Uz ravnateljicu županijskog Doma zdravlja Tereziju Kolar i gradonačelnika Đurđevca Slavka Gračana događaju je bila nazočna i voditeljica Gradskog društva invalida Đurđevac Barbara Fuček-Leško.