ako oni tako kažu..

Liječnici utvrdili da se imunitet jača masturbacijom

Rezultati su bili jasni i potvrđeno je da su seksualna uzbuđenost i orgazam povećali broj bijelih krvnih zrnaca i ojačali imunološki sustav.

14:23h
0
B
Ilustracija // Ingimage

Sve je više ograničenja u svakodnevnom životu zbog pandemije korone i svi pokušavaju ostati zdravi te poboljšati imunitet koliko god mogu. Liječnici savjetuju metodu koja bi se mnogima mogla i svidjeti, piše 24sata

Doktorica Jennifer Landam, specijalistica za hormonsku terapiju, sugerira da bi uživanje u masturbaciji moglo biti upravo ono što vam treba za jačanje prirodnih obrambenih snaga vašeg tijela.

Poznato je da masturbacija jača vaš imunološki sustav i povećava broj bijelih krvnih stanica, što zauzvrat pomaže u borbi protiv infekcije u tijelu.

Stavovi dr. Landam također se odražavaju u maloj studiji koju je proveo Odjel za medicinsku psihologiju Sveučilišne klinike u Essenu u Njemačkoj, a koja je pomno proučavala učinke orgazma kroz masturbaciju na broj bijelih krvnih stanica.

Rezultati su bili jasni i potvrđeno je da su seksualna uzbuđenost i orgazam povećali broj bijelih krvnih zrnaca i ojačali imunološki sustav.

Uz to, orgazmi vam općenito pomažu i da se opustite i bolje spavate, a više sna znači i više vremena za oporavak tijela.

Osim toga, seksualno uzbuđenje povećava brzinu otkucaja srca, a broj otkucaja u minuti doseže svoj vrhunac tijekom orgazma, piše The Sun.