Lijepo vrijeme još samo početkom vikenda // Na Zrinskom trgu Dan narcisa i Klimatski tjedan

13:57h
0
Lijepom vremenu Koprivničanke i Koprivničanci veselit će se samo do nedjelje // Foto: Mario Kos

Prvi dan proljeća, 21. ožujka dočekali smo okupani suncem, no lijepo će vrijeme potrajati samo do nedjelje, za kada je najavljena kiša. Visokih će 20 Celzijevih stupnjeva zamijeniti kiša, vjetar te maksimalne dnevne temperature do 10 Celzijevaca, barem kada je riječ o prognozi vremena za nedjelju, ponedjeljak, utorak i srijedu.

Stoga treba iskoristiti priliku te današnje poslijepodne i subotu provesti u prirodi ili barem na koprivničkom Zrinskom trgu. U subotu prije podne, tamo sve zainteresirane očekuje bogat program.

Naime, od 10 sati će se u organizaciji članica Kluba Nada održavati Dan narcisa, humanitarna akcija kojom se prodajom narcisa prikupljaju novčana sredstva. Ove se godine akcija održava po 14. put, a novac je namijenjen izgradnji budućeg centra namijenjenog dijagnostici i liječenju raka dojke.

Osim što će glavni gradski trg zašareniti narcise, tu je i zanimljiv program koji se organizira povodom koprivničkog Klimatskog tjedna. Tako će se na trgu od 9 do 13 sati odvijati sajam Novo za staro, gdje će se razmjenom predmeta iz svakodnevne uporabe ukazati na važnost i mogućnost ponovnog korištenja većine stvari, kako bi se smanjilo njihovo bacanje.

čitam...