branko uvodić

Lijepom našom vraća se posebnom emisijom u Đurđevcu za Dan državnosti, snimat će se podno zidina Starog grada

To je jedan od glavnih razloga zašto smo odabrali Đurđevac za ovu svečanu prigodu Dan državnosti RH.

09:51h
0
Utvrda Stari grad // Foto: Matija Gudlin

Epidemija koronavirusa zaustavila je i snimanje mnogih emisija, a jedna koja se među pvima vraća ‘na posao’ jest Lijepom našom, voditelja i urednika Branka Uvodića, koja starta 30. svibnja na Dan državnosti, posebnom emisijom iz Đurđevca, piše Jutarnji. Snimanje će se održati podno zidina utvrde Stari grad.

– Dobrano smo zakoračili u 26. godinu emitiranja, a dvorane na snimanjima sve su punije i traži se karta više. Sve je to motiv i vodilja da nastavimo dalje i zato nam je teško pala ova stanka, jer smo imali dogovorena snimanja u Gospiću, Supetru na Braču i Bibinju. Iskreno, strahovali smo i za snimanje u Slavonskom Brodu koje je održano 5. ožujka u prepunoj dvorani Vijuš uz vrhunsku atmosferu. Dvorana je bila rasprodana danima ranije i bojali smo se epidemiološke situacije, ali, hvala dragom Bogu, sve je dobro prošlo. U Gospić smo nakon toga trebali skoro otputovati, ali famozna korona je učinila svoje – prisjeća se Branko.

– Moram reći da smo još na početku planiranja serijala za 2020. godinu planirali Dan državnosti, od ove godine ponovno 30. svibnja, obilježiti posebnom emisijom u Đurđevcu. Znamo da taj podravski grad ima što pokazati kada se radi o povijesnoj i kulturnoj baštini, a ljubitelji glazbe sigurno rado poslušaju poneku podravsku znamenitih Lengera, ali i Smiljanića i Jergovića. Poznata kulturna, turistička i gospodarska manifestacija organizira se od 1968. godine i grad Đurđevac iznimno je na nju ponosan. Najsvečaniji njezin dio je uprizorenje legende o Picokima podno Staroga grada Đurđevca.

To je jedan od glavnih razloga zašto smo odabrali Đurđevac za ovu svečanu prigodu Dan državnosti RH. Hoće li se emisija raditi u nekim posebnim uvjetima? Znam da bi prostor ispod Staroga grada bio ispunjen posjetiteljima u velikom broju, ako to epidemiološka situacija dopusti, ali kao i svi, i mi ćemo se pridržavati mjera koje preporuči Krizni stožer. Svi oni koji ne budu fizički mogli biti s nama moći će pratiti priredbu na HTV1 30. svibnja s početkom u 20.05 sati – ističe Branko, kojeg raduje da će ljubitelji dobre domaće glazbe u Lijepom našom moći uživati tijekom cijelog ljeta.

Nakon emisije iz Đurđevca slijedi uobičajena ljetna stanka za snimanja, ali ni to ne znači da će naši gledatelji biti uskraćeni za užitke kada je u pitanju tradicijska kultura, običaji i lijepe pjesme. Naime, odlučeno je da se emisija u repriznom ljetnom razdoblju od 1. lipnja do 20. rujna emitira subotom i nedjeljom, otjkrio je Branko Uvodić kojeg pitamo što na jesen.

čitam...