peski-art

Likovni radovi đurđevačkih umjetnika darovat će se Općoj bolnici Gospić

Namjera organizatora je prirediti izložbu nastalih radova te tako obilježiti osmu godišnjicu izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a u čast generala Mladena Markača.

11:58h
0
DSC  e
Foto: Grad Đurđevac

Pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca održana je 8. likovna radionica Peski-Art 2020. U Đurđevcu se sastalo 50-ak likovnih stvaratelja iz osam županija koji su stvarali likovna djela. Radovi umjetnika darovat će se Općoj bolnici Gospić, jednoj od ratnih bolnica u Domovinskom ratu.

Udruga Peski-Art Đurđevac u svome se radu opredijelila i na evociranje vrijednosti Domovinskog rata i doprinosa hrvatskih branitelja te svojega sugrađanina i heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi.

Namjera organizatora je prirediti izložbu nastalih radova te tako obilježiti osmu godišnjicu  izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a u čast generala Mladena Markača.

S obzirom na epidemiološku situaciju Udruga Peski-Art Đurđevac svečanu će izložbu održati online. Izradit će prezentaciju izložbe i objaviti je 16. studenoga na YoutTube kanalu.