Likovno-kiparska kolonija u Komatnici za centar za djecu s posebnim potrebama

17:30h
0
Prošlogodišnja kolonija slikara i kipara u Komatnici

Da bi pomogli djeci s posebnim potrebama, Humanitarna zaklada Naš mali kutak raja, pokrenula je manifesatciju naziva “Vu Komatnici pri Dravi srce je moje”, koja će se održati u Komatnici, u nedjelju, 19. kolovoza.


Čak 50 kipara i slikara će se baviti umjetničkim radom, kako bi se svi prikupljeni likovno-kiparski radovi opremili i predstavili javnosti u sklopu humanitarne akcije. Sva sredstva će se iskoristiti za gradnju Edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu s posebnim potrebama i to uz rijeku Dravu u Komatnici. Centar se sada sastoji od 12.000 metara zemljišta s gospodarskim zgradama, a kako je lokacijska dozvola dobivena i projekat je gotov, treba krenuti u izgradnju.

– Naša je želja da kroz budući centar svi mi još više naučimo cijeniti život, a da djeca s posebnim potrebama kroz raznolike aktivnosti nauče kako da nadrastu svoja ograničenja – naveo je Krešimir Juratović, upravitelj Zaklade.

Na nedjeljnoj manifestaciji će se osim velike međunarodne likovno-kiparske radionice, odvijati i raznolik kulturno-umjetnički program poput prikaza starih zanata i obrta, izrade i degustacije mudlina i domaće zlevanke, nastupit će vitezovi Templari te strijelci lukom i strijelom. Bit će tu i sesoski zabavljači, posjetioci će moći jahati na konjima, Gruntovčani će svirati na izvornim instrumentima, a bit će održan i prikaz ispiranja zlata na starinski način.

Program počinje nakon službenog otvaranja u 10 sati.  

čitam...