vukovarski memorijalni centar

U lipnju u posjet idu samo dvije škole s područja županije

11:00h
0
Ivan Pal i Zoran Šangut // Foto: KC-KŽ županija
Ivan Pal i Zoran Šangut // Foto: KC-KŽ županija

Zoran Šangut, ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, objasnio je kako Memorijalni centar trenutno nema dovoljno smještajnih kapaciteta za sve zainteresirane, a njihovo povećanje očekuje se početkom nove školske godine.

Ivan Pal, zamjenik koprivničko-križevačkog župana, održao je prekjučer, u petak, sastanak sa Zoranom Šangutom, ravnateljem Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar o projektu Posjet učenika 8. razreda Vukovaru.

Cilj ovog projekta kojeg provodi Memorijalni centar je educiranje učenika osmih razreda osnovnih škola o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar kroz dvodnevni posjet.

Sastanak je održan jer brojne škole s područja Koprivničko-križevačke županije nisu dobile svoj termin za posjet Vukovaru.

Šangut je objasnio kako Memorijalni centar trenutno nema dovoljno smještajnih kapaciteta za sve zainteresirane, a njihovo povećanje očekuje se početkom nove školske godine.

Zasad, jedine škole koje će u lipnju posjetiti Vukovar su Osnovna škola Sokolovac i Osnovna škola Sveti Petar Orehovec koje će u sklopu posjeta obići memorijalne lokalitete u Vukovaru te Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture.