Ljerka Car Matutinović gostovala na tribini „Književno zrcalo”

21:51h
0

Eminentna hrvatska književnica Ljerka Car Matutinović bila je prva gošća tribine „Književno zrcalo“. Odaziv koprivničke publike je unatoč brojnim sadržajima koji su se događali istovremeno bio više nego zadovoljavajući. Nešto više od trideset posjetitelja s velikom zanimanjem je pratilo ovu vrlo zanimljivu i nadahnjujuću promociju.

O novoj Ljerkinoj zbirci „Uzmi me na oblaku“ govorila je književnica Enerika Bijač dok je o knjigama izabranih soneta i ljubavnih pjesama govorio književnik Davor Šalat, koji je ujedno i urednik književnog dvojezičnog časopisa „Most/ The bridge“. 

Kako je ovo prva Ljerkina promocija knjige u Koprivnici uopće, Davor Šalat je istaknuo da je Ljerka Car Matutinović književnica koja se uspješno okušala u pjesništvu, prozi, stvaralaštvu za djecu, esejistikom i to naročito književnim interpretacijama i prevodilačkom radu s talijanskog jezika. Pjesništvo je ipak njena primarna vokacija što se je i osjetilo na održanoj promociji gdje je brojne pjesme sama izgovarala, publici odkšrinuvši svoj pjesnički svijet, pozivajući je da se sjeti vlastitih ljubavi u životu i svojeg odnosa prema njima.

U relativno dugih sat i pol, koliko je promocija trajala, uz nadahnjujuće pjesme Ljerke Car Matutinović publika nije osjetila nimalo napora pa se nakon službenog završetka dobar dio njih ostao družiti s književnicom u neformalnom razgovoru.