Ljetna škola gitare

09:44h
0

Ljetna škola gitare // foto: koprivnica.hrDolaskom mladih gitarista iz Poreča, Lepoglave, Svetog Djurdja, Rasinje, Bjelovara i Koprivnice u prostor Sunčanog sela u Jagnjedovcu, u nedjelju  je sa radom započela Ljetna škola gitare Koprivnica 2011., u organizaciji Udruge gitarista klasične gitare Allegro Koprivnica.

Program ljetne škole zamišljen je kao promocija učenja sviranja klasične gitare u Koprivnici, a potaknut je rezultatima koje ostvaruju mladi gitaristi na raznim međunarodnim natjecanjima te uspjesima u daljnjem obrazovanju. Profesor Antonio Rumenović mentor je svih polaznika ljetne škole, a u radu mu asistira Vanja Posavec. Ljetna škola gitare Koprivnica 2011. održava se u prostoru Sunčanog sela u Jagnjedovcu, gdje je polaznicima osiguran smještaj te prehrana uz  24-satni nadzor, predavanja iz područja tehnike gitare, poznavanja instrumenta, vježbanje mijenjanja žica i ostalih aktivnosti.

Ovakav koncept ljetne škole gitare ne postoji u Hrvatskoj, pa ni šire te vodstvo Udruge Allegro vjeruje da može isti razviti u „brand“ koji će biti prepoznatljiv u budućim godinama što će svakako pridonijeti popularizaciji sviranja gitare kod mladih u Koprivnici, pozicioniranju Koprivnice kao bitnog obrazovnog središta za sviranje klasične gitare, promociji Glazbene škole u Koprivnici i svim ostalim pozitivnim efektima koji će se postići prezentacijom ljetne škole putem interneta i javnih glasila širom Hrvatske.

 

Ljetna škola  financira se jednim dijelom školarinom koju plaćaju sami polaznici škole dok je drugi dio pokriven sredstvima Grada Koprivnice, koji je glavni pokrovitelj.

Škola završava u subotu 23.07.2011., kada će se u 18 sati u prostoru Sunčanog sela u Jagnjedovcu održati Završni koncert polaznika ljetne škole i njihovih mentora kojem mogu prisustvovati svi zainteresirani građani. Ulaz je slobodan.

izvor: koprivnica.hr

čitam...