Knjižnica Fran Galović

Ljetno radno vrijeme knjižice neće smanjiti broj radionica i pričaonica za građane

Program poticanja čitanja tijekom ljeta 2017. - Olimpijada čitanja traje od 19. lipnja do 31. kolovoza, a u njemu sudjeluju učenici svih 3. razreda OŠ Braća Radić.

09:28h
0
Knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin
Knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin

Ljetno radno vrijeme Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica počinje danas. U tom razdoblju vrata knjižnice bit će otvorena za korisnike ponedjeljkom i utorkom od 12 do 19 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati, a Uprava svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subotama knjižnica neće raditi. Ljetno radno vrijeme završava 1.rujna.

Sastanak Čitateljskog kluba održat će se sutra u 17 sati u Sobi za sastanke, a tema okupljanja bit će intrigantni dokumentaristički roman Erice Fischer: Aimée & Jaguar. Aimée & Jaguar opisuje jedno od najkontroverznijih i najstrašnijih razdoblja ljudske povijesti i epicentar događanja tog vremena – Berlin 1943.

Ispričana je emotivna i potresna ljubavna priča ekstravagantne Židovke Felice Schragenheim, Jaguar i supruge nacističkog vojnika, uzorne Njemice Lilly Wust, Aimée, dajući intimistički portret odnosa dviju sasvim različitih žena koje su se zbližile pod najnevjerojatnijim okolnostima.

Također, sutra u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu održat će se putopisno predavanje fra Bože Sarafe pod naslovom Moj život u Jeruzalemu. Ovaj samozatajan franjevac ispričat će osobno iskustvo života franjevca u Jeruzalemu sa zanimljivostima koje su ga se posebno dojmile. Nikako neće preskočiti neke znamenitosti poput svetih mjesta kao što je Isusov grob, Getsemani i slično, ali osim putopisnih detalja osvrnut će se i na poteškoće na koje nailaze osobe kršćanske vjeroispovijesti te mnoge druge detalje.

Radionica za djecu od 9 do 14 godina, Digitalni laboratorij, održat će se u srijedu. Digitalni laboratorij novi je program informatičkog i informacijskog opismenjavanja u kojem polaznici mogu naučiti što su to micro: bitovi, kako koristiti web 2.0 alate i korisne web stranice. Radionica će se održati u Dječjem odjelu s početkom u 13 sati. U srpnju i kolovozu ove radionice održavat će se četvrtkom u isto vrijeme.

Program poticanja čitanja tijekom ljeta 2017. – Olimpijada čitanja traje od 19. lipnja do 31. kolovoza, a u njemu sudjeluju učenici svih 3. razreda OŠ Braća Radić. Ovim projektom djecu se želi potaknuti na čitanje iz užitka te da tijekom školskih praznika iskoriste vrijeme za poboljšanje svojih čitateljskih vještina. Knjižničarke su odabrale zabavne naslove za čitanje kao i građu laganu za čitanje za djecu sa slabije razvijenim čitateljskim vještinama. Projekt se provodi na način da su učenici odabiru literaturu s popisa za čitanje te popunjavaju kratki upitnik o pročitanom.

Razredu s najviše pročitanih knjiga bit će dodijeljena priznanja na svečanosti koja će se održati u rujnu, povodom Međunarodnog dana pismenosti.

 

čitam...