Ljubavnicima osumnjičenima za pokušaj teškog ubojstva određen pritvor

13:56h
0
Supružnici Valentina i Hrvoje Brunec // Foto: Matija Gudlin

Supružnici Hrvoje i Valentina Brunec // Foto: FacebookLjubavnom paru osumnjičenom za pokušaj teškog ubojstva u Koprivničkom Ivancu, odnosno za poticanje na to kazneno djelo, nakon ispitivanja pred sutkinjom istrage određen je pritvor na Županijskom sudu u Varaždinu.

Riječ je o 35-godišnjem Nikoli Labošu iz Srijema i 38-godišnjoj Valentini B. C. za koje, prema navodima DORH-a, postoji osnovana sumnja da su, prema zajednički smišljenom planu, pokušali ubiti njezinog supruga, 35-godišnjeg Hrvoja Brunca kako bi nesmetano nastavili svoju ljubavnu vezu.

Laboš je u nedjelju navečer na ulazu u dvorište aktivirao ručnu bombu i bacio je prema Hrvoju, koji je teško ozlijeđen i nalazi se na liječenju u koprivničkoj bolnici. Prema neslužbenim informacijama, stradale su mu noge, a najviše peta.

Zanimljivo je da je prije tog suludog poteza Valentina SMS-om obavijestila Nikolu da joj je suprug stigao u dvorište, a taj je detalj istražiteljima olakšao raspetljavanje cijele priče.

Večernji list objavio je kako policija smatra da je Valentina nagovorila svog ljubavnika Nikolu, s kojim je u vezi od početka ove godine, da bombom ubije njenog supruga.

Mještani Koprivničkog Ivanca su još uvijek u šoku, jer su Brunci djelovali kao normalna i sretna obitelj i nitko nije mogao posumnjati da imaju nekih problema, a pogotovo da je netko htio ubiti Hrvoja, za kojeg i Ivančani i svi koji ga poznaju imaju samo lijepe riječi.

Hrvoje i Valentina imaju dva maloljetna sina, koji su pronašli oca kada je na njega bačena bomba i pozvali hitnu pomoć, a trenutno ih čuvaju djed i baka.