Ljubešćica i Avto Grosuplje prvi četvrtfinalisti

10:26h
0
Črešnjevo Restoran El

MNK Ljubešćica i branitelj naslova Avto Grosuplje (Slovenija) prvi su četvrtfinalisti glavnog (seniorskog) turnira 34. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu. Poznato je i svih osam četvrtfinalista u veteranskoj konkurenciji, njihovo je četvrtfinale na rasporedu danas (subota – dvije utakmice) i sutra (nedjelja – dvije utakmice). Četvrtfinale seniora igra se u ponedjeljak, na blagdan Sveta tri kralja, prethodno se danas (tri utakmice) i sutra (tri utakmice) treba rasplesti osmina finala turnira.

MNK Ljubešćica je u jučerašnjem srazu osmine finala izbacila MNK Fotex Pečenjaru Ris, rezultatom 2:0. Ljubešćani, ovoga puta pojačani Jendrokom, Stojanovićem i Štorgom, od ranije i Šekrstom, bili su previsoka prepreka za odličnu, ali još uvijek (pre)mladu ekipu Fotexa. Mada su Nedeljančani dominirali na terenu, pri čemu su Rog, Melnjak, Cvek i Melnjak propustili i nekoliko odličnih prigoda, Ljubešćani su u 20. minuti poveli baš golom Stojanovića. Tražio je Fotex Pečenjara Ris poravnanje, no u 25. minuti iskusni Šekrst je zabio još jednom; nakon izbacivanja koprivničkog Zunog Winusa Ljubešćica je „skinula skalp” još jednom papirnatom favoritu.

Nekompletno Avto Grosuplje (bez vratara Aliča, Durgutovića i ozljeđenog Adrineka), ali i pojačano nekim novim imenima (Osojnik, Rošer, Rastoka) slavilo je protiv MIP Weylanda čak 6:2. Rezultat je previsok u odnosu na prikazano, dečki iz Pušćina su na odmoru imali „nulu” (2:2), no prelomio je utakmicu rani treći pa onda i četvrti pogodak branitelja naslova. Sjajni Goran Jolič bio je trostruki strijelac, dva je pogotka dodao Miha Osojnik, jednog Matjaž Vojsk, dok je oba pogotka za MIP Weyland postigao Luka Bobičanec.

Jučer smo dobili i preostala tri četvrtfinalista u veteranskoj konkurenciji; HBR Sport je bez Franje, Ilečića i Krstanovića, ali s Tolićem, Perićem i Andračićem s visokih 5:0 izbacio Banficu, Prodajni centar Bat iz Čakovca se kao veliki favorit itekako namučio s ekipom Varaždinski zug Moja putovanja (minimalnih 2:1, iako Varaždinci nisu imali nijednu zamjenu), dok je ludbreški Horvat Production na krilima Damira i Siniše Vađunca s neočekivano visokih 5:0 svladao ekipu Srijedom u sedam.

OSMINA FINALA – SENIORI i VETERANI – PETAK, 3. siječnja 2014.

VET HBR SPORT (Zagreb) – MNE BANFICA (Varaždin) 5:0

FOTEX PEČENJARA RIS (Nedeljanec) – MNK LJUBEŠČICA 0:2

VET PRODAJNI CENTAR BAT (Čk) – VARAŽDINSKI ZUG MOJA PUTOVANJA 2:1

AVTO GROSUPLJE (SLO) – MIP WEYLAND 6:2

VET SRIJEDOM U SEDAM (Varaždin) – HORVAT PRODUCTION (Ludbreg) 0:5

Na Pan kupu slijede tri najatraktivnija dana u nizu. Odmah na startu današnjeg programa 1/8 finala glavnog turnira mega-okršaj; izvrsni CB Dobermann iz Zagreba protiv aktualnog prvaka Kutije šibica, krapinskog Mal-Gal građevinarstva. Repriza je to lanjskog četvrtfinala (tad je bilo 1:0 za Mal-Gal), a pobjednik će u ovogodišnjem četvrtfinalu na boljeg iz još jednog današnjeg „super-para” – Damaged Jeans Teatro Sokol (Zagreb) – ASO Ponos (Krapina). Damaged Jeans je prošlogodišnji finalist, ASO Ponos polufinalist! I treća današnja utakmica osmine je „za prste polizati” – Automobil Lončar & Fotex, s Hercegom, Lukavečkim i ostalim akterima lanjskog finala Kutije šibica mora pobijediti TC Lexi iz Klenovnika na krilima Buhina, Hercega i Soline. Danas će se odigrati i prva dva veteranska četvrtfinala, poluzavršnicu će u prvom srazu tražiti TRC Ivanec (Miko, Bukal, Levanić, Domiter…) i Prodajni centar Bat (Bubek, Štefičar, Ribić, Vibovec…), u drugom Lepoglava (Huten, Geček, Murić, Frketin…) i zagrebačka Agroproteinka (Raković, Capan, Opačak, Stunja…).

Nedjeljni program poseban je za domaće ljubitelje malog nogometa; tri utakmice osmine finala, sve županijski ili međužupanijski derbiji! Poslastica je sasvim sigurno utakmica Svježa jaja Vuk (Čehovec) – MNK Črešnjevo & Restoran EL. Svježa jaja sa svojom netipičnom igrom (bez klasičnog vratara, s Habušom na golu u ulozi „playa”), Črešnjevo s čvrstim haklerima Slunjskim, Martanom, Ismajlovskim, ali i s – dva autobusa navijača! „Nabrijava” se atmosfera i pred prvi nedjeljni sraz programa Pivnica Medonja Junajted & Grandi – Fotex Moja putovanja; „pivare” predvode Hojski, Gluhak, Slunjski, mlade „foteksovce” Hlišć, Levatić, Štefulj. Ove su se ekipe već sastale, u „utakmici” za broj” na Štefanje, tad je bilo 1:0 za Medonju, međutim ovo je osmina finala, tu je svaka prognoza nezahvalna. U zadnjem nedjeljnom srazu osmine u četvrtfinale će probati i trnovečki Auto Florijanić protiv sve boljeg slovenskog AMOZ-a iz Gornje Radgone; Trnovčanci su lani zapeli upravo u ovoj fazi i kao takvi su bili najbolji predstavnik Varaždinske županije na Pan kupu, sada imaju priliku za korak više. Iako, protivnik je igrao osminu finala i velike Kutije šibica… Uz tri seniorske, u nedjelju se igraju i dvije veteranske utakmice, preostale dvije četvrtfinala; prva je prava poslastica, između HBR Sporta (Franja, Šimunić, Hucika, možda i Šokota i braća Bisaku) i Green Baya (Ivančić, Darmopil, Šimek, braća Radiček…), drugi je županijski derbi Horvat Production (Vađunec, Vukina, Jagić…) – CB Bilikum (Gavranović, Žganec, Habunek…).

A onda na Tri kralja veliko četvrtfinale glavnog turnira, od četiri utakmice tri će biti „lokalne”, parove ćemo saznati danas i sutra!

Raspored narednih utakmica:

OSMINA FINALA SENIORI & ČETVRTFINALE VETERANI – SUBOTA, 4. siječnja 2014.

16:00 CB DOBERMANN (Zagreb) – MAL-GAL GRAĐEVINARSTVO (Krapina)

16:40 VET TRC – PRODAJNI CENTAR BAT

17:30 DAMAGED JEANS TEATRO SOKOL (Zg) – ASO PONOS

18:10 VET LEPOGLAVA – AGROPROTEINKA

19:00 AUTOMOBIL LONČAR & FOTEX (Varaždin) – TC LEXI

OSMINA FINALA SENIORI & ČETVRTFINALE VETERANI – NEDJELJA, 5. siječnja 2014.

16:00 PIVNICA MEDONJA JUNAJTED & GRANDI – FOTEX MOJA PUTOVANJA

16:40 VET HBR SPORT – GREEN BAY

17:30 SVJEŽA JAJA VUK (Čehovec) – MNK ČREŠNJEVO & RESTORAN EL

18:10 VET HORVAT PRODUCTION – CB BILIKUM

19:00 AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) – AMOZ (SLO)

ČETVRTFINALE SENIORI – PONEDJELJAK, 6. siječnja 2014. (Tri kralja)

16:00 Damaged Jeans Teatro Sokol /ASO Ponos – CB Dobermann / Mal-Gal

16:50 MNK LJUBEŠĆICA – Automobil Lončar & Fotex / TC Lexi

17:40 Svježa jaja Vuk / Črešnjevo – Auto Florijanić / AMOZ

18:30 AVTO GROSUPLJE (SLO) – Pivnica Medonja & Grandi / Fotex Moja putovanja

Sve ostale informacije možete pratiti na službenim stranicama turnira www.pan-kup.com