Koren je razočaran izborom M. Dalić

Ljubić: Zašto bi Korenove izjave o M. Dalić utjecale na odnose s HDZ-om? Pa on je punoljetan, ima pravo na svoje mišljenje

Podsjetimo, smrću dotadašnjeg predsjednika Marina Pucara birala se nova čelna osoba Podravke te je Nadzorni odbor jednoglasno potvrdio Martinu Dalić, što su komentirali lokalni političari.

15:10h
0
Aktualnosti kod župana
Foto: Ivan Brkić

Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačke županije na današnjoj je konferenciji za medije, o kojoj smo pisali ovdje, govorio o dolasku Martine Dalić na mjesto predsjednice Uprave Podravke. Podsjetimo, smrću dotadašnjeg predsjednika Marina Pucara birala se nova čelna osoba Podravke te je Nadzorni odbor jednoglasno potvrdio Martinu Dalić, što su komentirali lokalni političari. Župan Darko Koren u službenom priopćenju naveo je kako je “iznenađen takvom odlukom suvlasnika jer do zadnjeg dana to kadrovsko rješenje nije bilo u opticaju.


– Kao predstavnici lokalne zajednice željeli smo da na čelo Podravke dođe kompetentna osoba koja se dokazala u sektoru prehrambene industrije i poznaje sustav Podravke te koja dolazi iz ovog područja. Država je kao pretežiti vlasnik udjela Podravke predložila gospođu Dalić i to je za nas iznenađenje, a za mene osobno i razočaranje. Evidentno je da na odluku ne možemo utjecati, no Podravka mora biti u suživotu s gradom i županijom i cijelom lokalnom zajednicom. Od predsjednice Uprave moramo tražiti i neke odgovore jer Podravka nije specifična gospodarska priča koju možemo sagledavati samo kroz prizmu strateški važnog poslovnog subjekta, nego je moramo promatrati kao kohezivni faktor kroz povezanost s ljudima koji već 70 godina žive s Podravkom i koja ima izniman značaj u lokalnoj zajednici – naveo je Koren.

– Nadam se da će nova predsjednica Uprave uvažavati mišljenje i interese lokalne zajednice jer Podravka je predvodnica gospodarskog razvoja našeg kraja. Postavit ćemo pitanje što se planira s udjelom države u kompaniji te, uz to, nisam čuo plan daljnjeg razvoja tvrtke, niti razmišljanje o podizanju materijalnih prava radnika. Ovo je kolonijalni pristup imenovanju i nadam se da će vrijeme pred nama opovrgnuti sve negativne osjećaje koji imamo nakon ovog odabira – dodao je koprivničko-križevački župan.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren // Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija
Pred nama su lokalni izbori, održat će se u svibnju.

Nakon što su predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Darko Sobota, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica te zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, kao i potpredsjednik ŽO-a HDZ-a Damir Felak završili svoja obraćanja na današnjoj konferenciji, uslijedila su novinarska pitanja. Između ostaloga, pitali su ih o ranije spomenutom priopćenju župana Korena.

– Izvučeno je iz konteksta. Morate pitati gospodina župana što je mislio. On je punoljetan čovjek, ima pravo na svoje mišljenje – odgovorio je Ljubić.

Podsjećamo, HDZ je najavio da je će Koren imati njihovu podršku na lokalnim izborima te je Ljubić upitan hoće li Korenova izjava promijeniti njihov stav.

– Zašto bi? Različiti ljudi imaju pravo na različita mišljenja. Sve se dogovaramo. Isto tako, uskoro će, nadam se, gospođa Dalić posjetiti županiju i predstaviti svoj plan – dodao je Ljubić na pitanje hoće li županovo priopćenje utjecati na političke odnose Mreže i HDZ-a.

čitam...