U KKC PIXEL

Ljubitelji putopisnih predavanja doći će na svoje, Zdenko Nađ proputovao je Ameriku na triciklu, evo kada možete čuti njegove dojmove

Projekt Tri kotača sreće, Zdenko je započeo s ciljem putovanja kroz sve dijelove svijeta na ležećem triciklu.

09:14h
0
Ustupile: Udruga Mamuze

U četvrtak, 13. veljače udruga Mamuze u Kulturno kreativnom centru Pixel organizira putopisno predavanje Zdenka Nađ pod nazivom “Tri kotača sreće”.

Zdenko Nađ, rođen je 1992.godine u Našicama, polaznik osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici. Nakon slučajno obranjenog penala u nogometnoj utakmici, ekipu NK Papuka dovodi u polufinale županijskog kupa gdje fenomenalnim obranama protiv NK Pitomače dobiva poziv u školu nogometa NK Koprivnice. Svoju zlatnu ulaznicu ne koristi, ali uspješno završava srednju školu u Koprivnici, smjer farmaceutski tehničar. Nakon jednog semestra, bez usvojenih radnih navika napušta studij kemije i traži posao u struci. Od 2014. godine zaposlenik ZU ljekarne Plantak u Slatini.

Od 2015.godine strastveni je biciklist, do sada je obišao veliki broj europskih zemalja. Od putovanja izdvaja svoja dva projekta: 2017. projekt na dva kotača, od Donje Pištane do Amsterdama ležećim biciklom ljubičaste boje te 2018. Pokreće projekt Tri kotača sreće: svijet kao jedno.

Ustupile: Udruga Mamuze

Projekt Tri kotača sreće, Zdenko je započeo s ciljem putovanja kroz sve dijelove svijeta na ležećem triciklu. Nakon uspješno odvožene biciklističke ture kroz Sjedinjene Američke Države gdje je u tri mjeseca i s 5500 kilometara u nogama spojio zapadnu i istočnu obalu, San Francisco i New York, ovim putopisnim predavanjem opisat će vam vlastiti doživljaj te ogromne države.

– Jesu li Amerikanci pretila nacija s cijelim arsenalom oružja u vlastitom domu? Kakav je osjećaj u pustinjama Ute ostati bez vode? Oduzimaju li američki nacionalni parkovi dah? Kamo idemo i zašto na pogrešnom skretanju susrećemo prave ljude koji nas usmjere dalje? Koje su granice naših fizičkih i psihičkih mogućnosti i što znači osjetiti istinsku slobodu – samo su neka od mnogobrojnih pitanja. 

Predavanje je besplatno, a počinje u 20 sati.

Ustupile: Udruga Mamuze
Ustupile: Udruga Mamuze
Ustupile: Udruga Mamuze