Ljubo Jurčić: Situacija u Podravki bila se otela kontroli

12:41h
0
Ljubo Jurčić bit će, izvjesno je, novi predsjednik NO-a Podravke. Snimio: Marijan Sušenj


U 13 sati je u Podravkinoj sedmerokatnici je počela sjednica Nadzornog odbora, na kojoj će, kako se nagađa, biti opozvani uhićeni članovi tvrtkine uprave Zdravko Šestak, Saša Romac i Josip Pavlović.

To je u neslužbenom razgovoru prije početka sjednice NO-a potvrdio i Ljubo Jurčić, koji će, izvjesno je, danas biti imenovan na mjesto predsjednika tvrtkinog NO-a. Najavio je, naime, da će predložiti opoziv uhićene trojke:

– Do okončanja istrage u Podravki poslove uhićenih članova obavljat će drugi ljudi, a poslove predsjednika Uprave Zdravka Šestaka njegov zamjenik. Tražit ću opoziv Šestaka, Romca i Pavlovića, nakon čega bi trebalčo uslijediti zamrzavanje njihovih menađerskih ugovora i prema Zakonu o radu premještaj na drugo radno mjesto unutar Podravke. Mislim da taj zakon nije dobar, jer imaju i menađerska i radnička prava – rekao je Jurčić.

Prebacivanjem uhićenih na druga radna mjesta unutar tvrtke njezino će vodstvo ujedno izbjeći isplatu milijunskih otpremnina, čime u vodu padaju tvrdnje kako opoziva Šestaka, Romca i Pavlovića zbog njihovog novčanog obeštećenja neće biti. Na naše pitanje kako ocjenjuje stanje u Podravki mjesec dana nakon što se upoznavao sa njezinim poslovanjem Jurčić je odgovorio da se situacija poprilično otela kontroli i na razini Nadzornog odbora i na razini Uprave:

– Nije se u potpunosti znalo tko što radi, a i nelogično je da je i sada nemoguće, primjerice, doći do nekih dokumenata, razjasniti neke nejasnoće i slično. Sve odluke koje će biti donesene vrijedit će do Skupštine dioničara, a isto vrijedi i za sastav krizne Uprave.

 

čitam...