prijevara

Ljudi su opet uplaćivali novac prevarantima, žena za kredit, muškarac da kupi bager iz inozemstva. Čini se da se mogu pozdraviti s novcem

Bačen novac u prazno, odnosno u džep prevaranta. 

08:34h
0
Bager ruši istočnu tribinu rukometnog igrališta na koprivničkom Gradskom stadionu // Foto: Zvonimir Markač
Ilustracija // Foto: Koprivnica.net

Iako policija često upozorava na razne oblike prijevara i apelira na ljude da ne uplaćuju na neviđeno, neki to i dalje nažalost rade.


Tako je tijekom siječnja ove godine 54-godišnjakinja sa šireg koprivničkog područja je u namjeri realizacije povoljnog kredita nepoznatoj osobi u četiri navrata preko bankovnih transakcija ukupno uplatila više tisuća kuna te joj do sada nikakva sredstva od obećanog kredita nisu isplaćena.

Bačen novac u prazno, odnosno u džep prevaranta.

Nadalje, tijekom siječnja ove godine oštećeni 57-godišnjak sa šireg koprivničkog područja je pronašao oglas da se prodaje bager s prikolicom. Kako bi ga kupio, stupio je u kontakt s nepoznatom osobom u inozemstvu. Tijekom komunikacije oštećenom je ponuđeno da se bager transportira u RH na što je pristao te na bankovni račun uplatio više desetaka tisuća kuna.

Nakon uplate novca kontakt u inozemstvu nije mogao ostvariti niti je bager dostavljen u RH. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, a nama se čini da će teško doći do svog novca, a još teže do bagera.

čitam...