PITOMAČA

Lokalna samouprava sufinancirat će virovitičku Visoku školu za menadžment

14:23h
0
Potpisivanje sporazuma // Foto: pitomaca.hr
Potpisivanje sporazuma // Foto: pitomaca.hr

 

Ove godine ukupni iznos sufinanciranja potpisnika iznosi 388.000 kuna.

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održana je svečanost potpisivanja sporazuma o sufinanciranju rada Visoke škole s Virovitičko-podravskom županijom, gradovima i općinama s područja županije te tvrtkom Flora Vtc, inače otprije poznatog kao Virovitički model.

Uz obnašateljicu dužnosti župana Sanju Bošnjak, gradonačelnike i načelnike s područja Virovitičko-podravske županije, među kojima je bio općinski načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić svečanosti potpisivanja, između ostalih, nazočili su i predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole i saborski zastupnik Tomislav Žagar te direktor Flore Vtc Željko Iharoš kao i dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Vesna Bedeković.

Ove godine ukupni iznos sufinanciranja potpisnika iznosi 388.000 kuna.

– Virovitički model postoji i funkcionira od 2009. godine tako da na razini svake proračunske godine sve jedinice lokalne samouprave na području Virovitičko-podravske županije sufinanciraju rad Visoke škole. Jedinicama to nije zakonska obveza, već to čine dobrovoljno kako bi pridonijeli poboljšanju studentskog standarda te kvaliteti nastave, života i rada u Visokoj školi – rečeno je na skupu.

čitam...