Po izboru čitatelja

Lokalni OPG natječe se za Zlata vrijedno priznanje

10:11h
0
Ilustracija // Foto: kckzz.hr

Iz Koprivničko-križevačke županije stručni žiri je u uži izbor uvrstio OPG Šantić, a pored njih Koprivničko-križevačka županija je na natječaj prijavila i OPG Grudić te OPG Kovačić, dok je u kategoriji Mlada nada prijavljen Mario Lacković.

Koprivničko-križevačka županija i ove godine prijavila je OPG-ove s područja Županije na natječaj za izbor najboljeg OPG-a pod nazivom „Zlata vrijedan“.

U sklopu projekta odabrat će se ovogodišnji najbolji OPG, najbolja mlada nada u poljoprivredi, kao i OPG koji je osvojio najviše glasova čitatelja Večernjeg lista.

Upravo je na web stranici Večernjeg lista objavljeno kako je u tijeku glasovanje te svi čitatelji mogu do 28. kolovoza 2016. godine glasati za najbolji OPG.

Iz Koprivničko-križevačke županije, stručni žiri je u uži izbor uvrstio OPG Šantić koji se bavi uzgojem povrća te u sezoni ubere osam do deset tona paprike i 15 tona kupusa, odnosno ukupno godišnje proizvede oko 500 tona povrća.

Pored OPG-a Šantić, Koprivničko-križevačka županija je na natječaj za izbor najboljeg OPG-a prijavila i OPG Grudić te OPG Kovačić, dok je u kategoriji Mlada nada prijavljen Mario Lacković.

Ovaj projekt provodi Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Večernjim listom, Hrvatskom zajednicom županija i Hrvatskom radiotelevizijom, a više o načinu glasovanja kao i priče prijavljenih OPG-ova možete pročitati ovdje.