radi se punom parom

Lončarijada u Mađarskoj i promocija Renesansnog festivala na Bledu, aktivnosti su TZ grada Koprivnice provedene proteklih dana

Sljedeća aktivnost su Podravski motivi u Koprivnici.

08:43h
0
Foto: TZ KC

U sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska, Turistička zajednica grada Koprivnice kao partner u projektu ‘CultuREvive Tour’ sudjelovala je na Lončarijadi u Zalaegerszegu.

Radilo se o radionici lončarstva čiji je cilj bio razmjena iskustava i znanja između lončara, dok se kroz manifestaciju promovirala novostvorena kulturna ruta Culturevive tour u interakciji s posjetiteljim. Oni su imali prilike iz prve ruke isprobati tradicionalne lončarske tehnike.

Važno je naglasiti kako su aktivnosti 85 posto sufinancirane iz fonda EU što znači da nisu na teret poreznih obveznika.

Isto tako, članovi udruge ‘Anno Domini’ i Koprivnički mušketiri i haramije sudjelovali na srednjovjekovnoj manifestaciji na Bledu u Sloveniji.

Tamo se odvijala promocija Renesansnog festivala, interaktivne radionice te jačanje dugogodišnje suradnje sa prijateljima iz Slovenije koji će i ove godine sudjelovati na Renesansnom festivalu. Nekolicina Koprivničkih mušketira i haramija u isto je vrijeme po prvi puta sudjelovala na viteškom festivalu u Banja Luci u Bosni i Hercegovini gdje su zajedničkim snagama udruge Anno Domini i Turističke zajednice grada Koprivnice promovirane aktivnosti Renesansnog festivala te učinjeni prvi koraci ka novoj suradnji.

Sljedeća aktivnost su Podravski motivi u Koprivnici.

čitam...