covid-19

WHO upozorava: Druga godina pandemije mogla bi biti još teža

Ulazimo u drugu godinu pandemije, koja bi mogla biti i teža zbog dinamike transmisije i nekih drugih stvari koje vidimo, rekao je visoki dužnosnik WHO-a Mike Ryan.

10:11h
0
Korona Virus
Foto: Ilustracija // Twenty20

Druga godina pandemije covida-19 mogla bi biti još teža nego prva s obzirom na to kako se virus brzo širi, osobito na sjevernoj hemisferi, objavila je u srijedu Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), prenosi Večernji list.


– Ulazimo u drugu godinu pandemije koja bi mogla biti i teža zbog dinamike transmisije i nekih drugih stvari koje vidimo – rekao je visoki dužnosnik WHO-a Mike Ryan.

U svijetu je tijekom epidemije umrlo gotovo dva milijuna ljudi, dok je oko 91,5 milijuna zaraženo. WHO je objavio da je, nakon dva tjedna u kojima je zabilježeno manje slučajeva, u posljednjih sedam dana prijavljeno oko pet milijuna novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je rezultat opuštanja tijekom sezone blagdana.

– Svakako smo na sjevernoj hemisferi, osobito u Europi i Sjevernoj Americi, vidjeli ‘savršenu oluju’ – hladnoću, ljude u zatvorenim prostorima, povećane socijalne kontakte: kombinaciju faktora koji su doveli do veće transmisije virusa u mnogim, mnogim zemljama – rekao je Ryan.

Uslijed sve većih strahovanja od novog zaraznijeg soja virusa koji se iz Velike Britanije proširio diljem svijeta, vlade europskih zemalja uvele su ovaj tjedan strože mjere u borbi protiv pandemije.

 

čitam...