hrvatski kup

Lovro Matovina godinu zaključio na najbolji mogući način, s dvije zlatne i dvije brončane medalje

Treće mjesto osvojio je i Petar Lovasić, dok se Lara Tomjek morala zadovoljiti četvrtom pozicijom

08:58h
0
Lovro Matovina, Lara Tomjek i Petar Lovasić // BK Koprivnica

U organizaciji Badminton kluba Međimurje, u Čakovcu je proteklog vikenda odigrano treće kolo Kupa Hrvatske, na kojem su se okupili mladi badmintonaši iz cijele Hrvatske. Bilo je iz Dubrovnika, Zagreba, Velike Gorice, Novske, Bjelovara, Koprivnice i Čakovca.

U toj jakoj konkurenciji koprivnički predstavnici ponovno su bili sjajni, prije svih Lovro Matovina, Koji je osvojio čak četiri medalje. Dvije zlatne i dvije brončane. Najsjajnijima se okitio u svojoj U-13 kategoriji, gdje je prvi bio samostalno i u paru s Viktorom Habušem iz Zagreba. Dan ranije igrao je u kategoriji U-15, gdje je bio najmlađi igrač, ali to ga nije omelo da stane na postolje. Treći je bio i pojedinačno i u paru s Nikom Šumićem iz Dubrovnika.

Osim njega, boje koprivničkog kluba branili su još Lara Tomjek i Petar Lovasić, koji su igrali u konkurenciji U-11. Lovasić je završio treći, a Lara se morala zadovoljiti četvrtom pozicijom.

Bilo je ovo posljednje natjecanje u 2021. godini, koju je Lovro zaključio kao trostruki prvak Hrvatske (singl, par i mix) u U13 kategoriji, čime je ponovio uspjeh iz 2019. godine. Također, u hrvatskom kupu u sva tri kola zauzeo je prva mjesta i u konačnom poretku je također prvi.

Lovro na najvišem postolju // BK Badminton