WiFi4EU

Ludbreg dio inicijative kojom se osigurava besplatni internet za sve građane na javnim prostorima

Grad od ranije ima pet pristupnih točaka za Wi-Fi.

12:53h
0
Ludbreg // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Grad Ludbreg među odabranim je gradovima koji su ostvarili vaučer WiFi4EU u vrijednosti od 15 tisuća eura.

Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijelom EU-u. Vaučeri koje u okviru inicijative financira Europska komisija dodjeljuju se kao potpora gradovima i općinama za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života, koje će ugraditi poduzeća za instaliranje bežičnog interneta.

– Ludbreg je turistički orijentiran grad, godišnje nas posjeti preko 200 tisuća posjetitelja, a vjerujem da će ta brojka u skorijoj budućnosti narasti. Aktualni su radovi na arheološkom parku koji će, vjerujem, izmijeniti centar našega grada, kroz projekt Zeleno želimo uredili smo vinski podrum, a u pripremi su i novi projekti kojima je upravo turizam baza. Današnjim turistima potrebno je omogućiti i nove sadržaje, a pristupne točke za Wi-Fi svakako su jedan od tih sadržaja i vjerujem da ćemo vaučer iskoristiti na najbolji mogući način – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodajmo kako Grad Ludbreg od ranije ima pet pristupnih točaka za Wi-Fi. Brz i siguran pristup Internetu omogućen je preko programa HOTSPOT CROATIA.

čitam...
Loading...