HAPPY BIKE

Ludbreg dobio jedinstveno parkiralište za bicikle važno zbog povećanog broja cikloturista

Svrha provođenja projekta je unapređenje biciklističke infrastrukture i turističke ponude, s obzirom na globalni porast cikloturista te sve veći broj evidentiranih biciklista koji posjećuju grad.

12:22h
0
Foto: Grad Ludbreg

Parkiralište za bicikle nedavno je postavljeno na lokaciji u blizini Svetišta u Ludbregu.

Radi se o novoj komunalnoj opremi na području grada čija je izrada i postavljanje sufinancirano iz projekta Happy bike koji se provodi u okviru prekograničnog programa INTERREG HU HR 2014-2020. Partneri Grada Ludbrega na projektu su Grad Prelog i Grad Letenye.

Svrha provođenja projekta je unapređenje biciklističke infrastrukture i turističke ponude, s obzirom na globalni porast cikloturista te sve veći broj evidentiranih biciklista koji posjećuju Ludbreg. Parkiralište će biciklistima omogućiti da na sigurnoj lokaciji, a u neposrednoj blizini centra grada, ostave svoje bicikle i pješke obiđu sve sakralne, kulturne i prirodne atrakcije i sadržaje na području Grada.

Dizajn, izgled i izrada parkirališta jedinstveni su i predstavljaju atraktivan spoj tradicionalnog i modernog. Time je samo parkiralište svojevrsna atrakcija na biciklističkoj ruti. Do kraja projekta na nekoliko će se lokacija postaviti info table s opremom za popravak i brzi servis bicikla kako bi se osigurala i tehnička pomoć biciklistima.

Foto: Grad Ludbreg

čitam...
Loading...