tuistička infrastruktura

Ludbreg dobiva autokamp s 14 mjesta, Bilić: Postat ćemo zanimljivo turističko odredište

Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Zalaszentmárton iz Mađarske.

12:03h
0
Foto: Grad Ludbreg

Uređenjem prostora za kampiranje, grad Ludbreg priprema turističku infrastrukturu koja je neophodna u današnje vrijeme, jer se turizam sve više mijenja.

S tim ciljem, u sklopu projekta Promicanje promocije i razvoja transnacionalnih hodočasničkih ruta povezanih s održivim i kulturnim turizmom, akronima VIA SAINT MARTIN u završnoj je fazi uređenje autokampa podno Črn bela.

Aktivnost se odvija u sklopu programa suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014-2020.

– Na trenutnoj lokaciji nalazit će se 14 mjesta za autokampere. Planiramo povezati taj dio s našim otokom, odnosno prostorom za kampiranje koji se  tamo nalazi. Otok mladosti već je ugostio putnike prolaznike, boravili su tamo izviđači iz Belgije i Francuske, motociklisti koji putuju Europom i drugi. Nama je cilj pripremiti Ludbreg, infrastrukturu da grad postane zanimljivo turističko odredište. Ovaj autokamp je dio projekta s Mađarima u sklopu kojeg smo već organizirali hodočasnički dan, planinarski pohod i želja nam je nastaviti u tom pravcu razvijati se i dalje – pojasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Zalaszentmárton iz Mađarske.

Vrijednost projekta je 350.130,75 eura, dok je udio Grada Ludbrega 181.590 eura od čega 85 posto financira EU, a preostali dio Grad Ludbreg.

– Ovo je za nas jedan uistinu vrijedan Interreg projekt kojim nastavljamo dobru suradnju s Mađarskom. Zajedno smo proveli već nekoliko projekata, bilo kao partner na projektu, bilo kao vodeći partner. Ovaj projekt došao je kao nastavak naše strategije ulaganja u turizam, prije svega u hodočasničke sadržaje, ali i u ovoj Covid situaciji popularan outdoor turizam gdje pozivamo ljude da što više vremena borave vani – rekao je Bilić te dodao kako je Grad Ludbreg pripremajući se i tražeći partnere naišao na prekrasnu malu općinu u Mađarskoj u kojoj se nalazi crkva svetog Martina iz 13. stoljeća.

Tako je Grad Ludbreg i općinu Zalaszentmárton povezala zajednička želja za razvijanjem hodočasničkog turizma.