zadnja sjednica u 2021.

Ludbreg donio najveći proračun u povijesti, izdvajat će 2500 kuna za novorođenu djecu po uzoru na Zagreb

Nezavisnog vijećnika Silvija Kutlu zanimalo je hoće li se sanirati dio ceste koji vodi do romskog naselja.

18:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na posljednjoj, 6. sjednici Gradskoga vijeća Grada Ludbrega u ovoj godini, koja se održala elektronskim putem, vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog Proračuna za 2022. godinu koji iznosi 76.339.051 kunu.

U proračun je uneseno 11 projekata. U pitanju je najveći proračun dosad, i kao takav drugi najveći u Varaždinskoj županiji.

Objasnili su kako je većim dijelom usmjeren odgoju i obrazovanju. Planiraju se izdvajanja za djecu, socijalna izdvajanja, za udruge, građenje, održavanje, za energetske usluge, komunalnu infrastrukturu. Dodali su kako će poticati poduzetništvo, poljoprivredu i sufinancirati razvojni projekti putem dostupnih programa EU.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Povećavamo naknadu za novorođenčad po uzoru na grad Zagreb od 2500 kuna po djetetu. Time je ukinuta stara odluka gdje smo različito financirali prvo, drugo, treće dijete. Možemo biti sretni zbog rekordne zaposlenosti. Grad ulaže u obrazovanje, digao je sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima pa je teret rasta cijena preuzeo na sebe. Cijena boravka djece u gradskom vrtiću se sigurno neće mijenjati, a nadamo se da ni u ostala dva privatna. Izdvajamo za produženi boravak djece u osnovnoj školi, grad Ludbreg zapošljava osam učiteljica – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dijelove naselja u sklopu Ludbrega koji nemaju asfalt namjerava se urediti sredstvima iz komunalne naknade, kazao je, jer je nezavisnog vijećnika Silvija Kutlu zanimalo hoće li se sanirati dio ceste koji vodi do romskog naselja.

Foto: Ivan Balija
Silvije Kutle // Foto: Ivan Balija

– Što se tiče dijela prilaza reciklažnom dvorištu s državne ceste, planira se asfaltirati kroz neki projekt. Čekamo da se za tu namjenu otvori neki od europskih fondova. Namjera je na taj način riješiti to pitanje. Cesta je dosta duga, a u dogovoru s mještanima, uredit ćemo je, kao što smo i dosad uređivali i ulagali u taj dio. Ovo je ozbiljan zahvat, a obećao je pomoći i saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi. Naravno da ćemo u nekom trenutku pronaći adekvatan natječaj i prijaviti se pa da završimo i ovaj projekt – pojasnio je Bilić.