CRP ANALIZATOR

Ludbreg nabavio analizator krvi vrijedan dvadesetak tisuća kuna

Uređaj radi na principu analiziranja uzorka kapilarne krvi iz jagodice prsta, izrazito je jednostavan za korištenje, za jedno testiranje potrebne su dvije minute te se kvantitativni rezultati CRP-a dobivaju brzo dok je pacijent još prisutan u liječničkoj ordinaciji.

09:35h
0

Za pedijatrijsku ordinaciju Doma zdravlja Ludbreg zahvaljući inicijativi i financijskoj potpori Grada Ludbrega nabavljen je analizator krvi. Točnije, riječ je o CRP analizatoru krvi čija je ukupna vrijednost dvadesetak tisuća kuna.

-S obzirom da laboratorij koji djeluje u Domu zdravlja Ludbreg radi isključivo u prijepodnevnim satima odlučili smo se za kupnju uređaja koji će pomoći liječnicima da utvrde o kakvoj je infekciji riječ i pravovremeno započnu s adekvatnom terapijom. Vjerujem da će zahvaljujući ovom uređaju roditelji i djeca biti bezbrižniji, neće morati strepiti do vađenja krvi idućeg jutra ili odlaziti u Varaždin, Koprivnicu i druge gradove, a liječnicima ćemo također olakšati posao – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Uređaj radi na principu analiziranja uzorka kapilarne krvi iz jagodice prsta, izrazito je jednostavan za korištenje, za jedno testiranje potrebne su dvije minute te se kvantitativni rezultati CRP-a dobivaju brzo dok je pacijent još prisutan u liječničkoj ordinaciji. Ujedno pomaže i u razlučivanju bakterijskih od virusnih infekcija.

čitam...
Loading...