Priznanje

Ludbreg najbolji u županiji po odvajanju otpada, gradonačelnik Bilić: Iduće godine cilj je 50 posto odvajanja korisnih sirovina

Za 2017. godinu rezultati će biti bliži brojki od 40 posto, a već 2018. godine namjeravamo dostići cilj od 50 posto odvajanja korisnih sirovina iz otpada, rekao je Dubravko Bilić.

11:38h
0
Dan Ludbrega
Gradonačelnik Dubravko Bilić // Foto: Ivan Brkić

Dobro je poznato da je odvajanje otpada prijeko potreban čin zaštite okoliša. Recikliranje i smanjenje otpada počinju upravo odvajanjem otpada, a Ludbreg i tu ima rezultate za pohvalu.

– Prema podacima za Varaždinsku županiju među gradovima Ludbreg je opet najbolji s postotkom odvajanja od 25,65 posto. Zahvaljujem Ludbrežankama i Ludbrežanima i našem komunalnom poduzeću Lukom na savjesnom odvajanju otpada i brizi za održivu budućnost našega grada. Za 2017. godinu rezultati će biti bliži brojki od 40 posto, a već 2018. godine namjeravamo dostići cilj od 50 posto odvajanja korisnih sirovina iz otpada. Tome će pomoći i investicija od 5 milijuna kuna u gradnju novog reciklažnog dvorišta koje uskoro započinje – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Lukom je u suradnji s Gradom Ludbregom posljednjih godina uložio znatna sredstva i učinio velike napore na stvaranju uvjeta kako bi ‘na kućnom pragu’, dakle, u kućanstvima počelo pravilno razvrstavanje otpada po vrstama materijala.

Osim u kućanstvima, za odvajanje otpada gradska komunalna tvrtka pobrinula se i u ustanovama, školama i vrtićima i drugim radnim sredinama koje su opskrbili koševima za odvajanje otpada. Cilj je odrasle dodatno poticati da više i stalno odvajaju otpad, ali je i posebno  važno mlađe generacije naučiti kako čuvati okoliš.

Loading...