SASTANAK

Ludbreg planira projekt kojim želi postati cikloturistička destinacija

Riječ je o održivom obliku turizma koji se zadnjih godina sve više razvija u mnogim zemljama, kazao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

12:13h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Cikloturizam je bio tema sastanka u Ludbregu. Završetkom projekta Happy bike financiranog u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska utvrđeno je postoji prostor za daljnji razvoj biciklističkog turizma.

Spomenutim projektom uspostavlja se nova biciklistička ruta od Letenyea, Preloga, pa do Ludbreg u koju su postavljene interpretacijske ploče s prikazom prirodne i kulturne baštine. Želja Ludbrega jest od jeseni krenuti s izradom projekta preobrazbe grada i cikloturističku destinaciju.

– Riječ je o održivom obliku turizma koji se zadnjih godina sve više razvija u mnogim zemljama. Vjerujem kako imamo brojne prednosti i atribute koji nam pomažu u ostvarenju cilja, odnosno stvaranja kvalitetnog cikloturističkog proizvoda. U ovaj projekt planiramo uključiti sve susjedne općine te Kalnik kako bismo potencijalnim gostima ponudili bicikliranje kroz dolinu rijeke Bednje, Plitvice i Drave ili nešto zahtjevnije rute preko Rasinje i Kalnika – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić, a prenijele službene gradske stranice.

Foto: Grad Ludbreg

čitam...
Loading...