CENTAR SVIJETA

Ludbreg u znaku biciklijade otvorio lipanj, zabavni program zaključili popularni Mejaši

U poslijepodnevnim satima dvjestotinjak sudionika 32. Ludbreške biciklijade iz Centra svijeta krenulo je dobro poznatom rutom dužine 12,5 kilometara.

10:23h
0
Foto: Grad Ludbreg

Prvi dan lipnja u Ludbregu bio je u znaku biciklijade.

Manifestacija je to koja u Centru svijeta ima dugu tradiciju, a ove su godine zahvaljujući europskom projektu Happy bike održane dvije biciklijade. Stoga ne čudi naziv Biciklijada na kvadrat. Najprije su već nešto iza 12 sati startali oni odvažniji. Duljina staze Crazy bila je otprilike 80 kilometara, a uključivala je prolazak kroz dvije županije i dvije države.

U poslijepodnevnim satima dvjestotinjak sudionika 32. Ludbreške biciklijade iz Centra svijeta krenulo je dobro poznatom rutom dužine 12,5 kilometara. Prije ulaska biciklista u cilj održana je dječja biciklijada. Najmlađi su startali kod solarnog drva, a cilj je bio u samom Centru svijeta.

Sudionike biciklijada po dolasku na cilj dočekala je zabava na kvadrat. Žene iz Centra svijeta priredile su Selski sejem, zaplesale su Ludbreške mažoretkinje, a tamburaši KUD-a Anka Ošpuh pobrinuli su se za glazbeni ugođaj. Program je zaključen koncertom popularnih Mejaša.

Happy bike je projekt Europske unije odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri u ovom projektu su gradovi Letenye, Prelog, Ludbreg, te Županijska uprava za ceste Varaždin. Ukupan budžet projekta iznosi 1.019.155,50 eura, od čega je udio Grada Ludbrega 145.598,50 eura.

čitam...