VINCE 2020

Ludbreg ugostio golemu izložbu mladih vina, evo koja su uzela dvije najvažnije nagrade

Svečanom otvorenju i dodjeli nagrada prisustvovalo je više od 400 vinara, vinogradara i gostiju. Najviše priznanje Zlatni trsek primila su 94 vina, njih 285 nagrađeno je Srebrnim trsekom, a 106 Brončanim.

09:59h
0
Foto: Grad Ludbreg

Sauvignon vinarije Kopjar iz Peca kao bijelo te Syrah Tomislava Glavića iz Nadina kao crno u petak, u Hotelu Crnković, proglašena su najboljim vinima na 28. međunarodnoj izložbi mladih vina Vincekovo 2020 održanoj u Ludbregu. Svečanom otvorenju i dodjeli nagrada prisustvovalo je više od 400 vinara, vinogradara i gostiju. Najviše priznanje Zlatni trsek primila su 94 vina, njih 285 nagrađeno je Srebrnim trsekom, a 106 Brončanim.


Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić kazao je kako je cilj da ludbreška vina postanu prepoznatljiva diljem Hrvatske.

– Ova izložba je bila velika škola za mnoge od naših vinara koji su u 28 godina naučili raditi dobra i odlična vina, a sad je došao trenutak da se svi vinari iz šire okolice ujedine s Varaždinskom županijom i Gradom Ludbregom koji žele pomoći da se od njihovih vina stvori brend. Ludbreška izložba mladih vina je prerasla okvire grada, postala je međunarodna, pa je ovo prilika da naši vinari i vinogradari stvore cjelogodišnju turističku priču, od koje će koristi imati svi. Za nas je to velika prilika jer se ljudi sve više okreću kontinentu, a mi možemo ponuditi uživanje za sva osjetila tijekom cijele godine. Potencijal postoji i sad se trebamo primiti posla – kazao je Bilić, a prenose gradske stranice.

Udruga Trsek bila je organizator izložbe uz podršku Grada Ludbrega i Varaždinske županije.

čitam...