Kampanja - Obitelj na more, a pas na ulicu?

Ludbreg zaslužio priznanje Prijatelja životinja, a na listi pozitivaca našla se i poznata Koprivničanka Vanna

12:08h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Prijatelji životinja savjetuju da, prije nego se odlučimo na kupovinu kućnog ljubimca, posjetimo neko od skloništa u kojem stotine napuštenih životinja čekaju udomljenje.

Grad Ludbreg uključio se u kampanju – Obitelj na more, a pas na ulicu? – te se tako našao se na listi Top ten pozitivaca Udruge Prijatelji životinja.


Ovom ljetnom kampanjom Prijatelji životinja odlučno pozivaju sve građane da tijekom godišnjih odmora ne napuštaju svoje kućne ljubimce, s obzirom da život na ulici za nedužne životinje često završava i smrtnim ishodom.

Ljude koji žele nabaviti kućnog ljubimca iz Prijatelja životinja pozivaju da prije toga dobro razmisle imaju li financijske i sve ostale uvjete potrebne za dugogodišnju skrb o njima.

Također, umjesto kupovanja kućnih ljubimaca, uvijek radije pozivaju na udomljavanje nekih od brojnih napuštenih životinja koje u skloništima nestrpljivo čekaju svoje nove obitelji.

Uz Ludbreg, na popisu pozitivaca našla se i naša popularna pjevačica Vanna, koja je inače rodom Koprivničanka, ali i Hrvatske vatrogasne zajednice čiji članovi službenim plakatima kampanje pozivaju na veću brigu i poštovanje prema kućnim ljubimcima.

čitam...