velike investicije

Ludbregu za rođendan ulaganje od 80 milijuna kuna

14:45h
0
Dubravko Bilić // Foto: Matija Gudlin
Dubravko Bilić // Foto: Matija Gudlin

Prošla godina obilježena je razvojem mogućnosti. Grad je institucija koja brine o dobrobiti svojih građana i omogućuje im da realiziraju svoje projekte. Ove godine stavili smo naglasak na realizaciju gospodarskog potencijala i mogućnosti – rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

Grad Ludbreg u povodu Dana grada, 19. ožujka, priprema bogat program za svoje građane, ali i ostale posjetitelje.

– Prošla godina obilježena je razvojem mogućnosti. Grad je institucija koja brine o dobrobiti svojih građana i omogućuje im da realiziraju svoje projekte. Ove godine stavili smo naglasak na realizaciju gospodarskog potencijala i mogućnosti – rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

Upravo stoga, u prvom planu ovogodišnjeg programa je i gospodarska zona Sjever.

– Planiramo otvoriti ovu zonu za koju očekujemo i građevinsku dozvolu do tog datuma. Prve kupce, odnosno korisnike gospodarske zone imamo. Zaključit ćemo i investiciju vrijednu 30 milijuna kuna tvrtke Bomark i predstaviti investiciju od 50 milijuna kuna tvrtke Ducati – objasnio je Bilić.

Dodao je kako ovim dobrim pokazateljima u prilog ide i činjenica kako je Ludbreg, iako jedan od najmanjih gradova sjeverozapadne Hrvatske, među najrazvijenijima.

Da Ludbreg zaista brine o svim aspektima društvenih potreba govori i prijavljivanje projekata na natječaje. Tako se primjerice planiraju prijaviti četiri projekta na natječaj međunarodne suradnje sa Slovenijom te projekt kulturne baštine kojem je cilj, osim turističkog potencijala, dodatno ojačati male lokalne gospodarstvenike.

– U planu su i javni natječaji za sanaciju odlagališta Meka u vrijednosti 25 milijuna kuna te za uređenje javne rasvjete u vrijednosti tri milijuna kuna. Najvažnije je da se za to neće trošiti novac naših građana, niti proračunska sredstva već težimo tome se što više projekata financira vanjskim sredstvima – kazao je Bilić.

Osim naglaska na gospodarstvo, program nudi brojna kulturna i sportska događanja poput kazališnih predstava, izložbe Priča o pisaćem stroju, memorijalnog nogometnog turnira te ulične utrke Centrum Mundi.

 

čitam...
Loading...