hk ludbreg

Ludbreška perjanica Iva Gerić sjajna osma na kadetskom Europskom prvenstvu u Makedoniji

Kako je Turkinja u sljedećoj borbi izgubila od kasnije prvakinje, Ukrajinke, za Ivu nije više bilo prilike da nastavi borbu za medalje kroz repesaž.

08:59h
0
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

U makedonskoj prijestolnici, Skoplju, proteklog tjedna održavalo se EP u hrvanju za kadete. U sastavu ženske reprezentacije Hrvatske, nastupala je ludbreška perjanica, Iva Gerić. Nastupila je u kategoriji do 61 kilogram. Ždrijeb je nije mazio te joj je u kvalifikacijskom kolu dodijelio vrlo dobru Šveđanku Sandru Salminen. Šveđanka je borbu počela agresivnije i povela 1-0, no Iva ulazi u ritam i krajem prve runde jednom dobrom akcijom prelazi u vodstvo 2-1. U drugoj rundi Salminen ponovo diže ritam i napada, ali Iva se dobro brani i jednom kontrom povećava vodstvo na 4-1. Do kraja borbe, šveđanka je uspjela samo smanjiti naše vodstvo na 4-3 i bilo je to veliko slavlje za Ivu i cijelu ekipu.

Prva je to pobjeda za žensko hrvanje uopće na ovakvom rangu natjecanja i povijesna za Hrvatsku. U 1/8 finala Ivu je čekala turkinja Nesrin Bas, prošlogodišnja nositeljica bronce sa EP u Beogradu. Čitavim tokom, borba je bila ravnopravna, ali je Iva sa nekoliko grešaka dozvolila protivnici da ode na prednost od 6-0. Tek u posljednjoj minuti borbe je Iva ‘prohrvala’ i lijepom akcijom smanjila na 6-4, ali za nešto više nije bilo vremena pa tim rezultatom borba završava. Kako je Turkinja u sljedećoj borbi izgubila od kasnije prvakinje, Ukrajinke, za Ivu nije više bilo prilike da nastavi borbu za medalje kroz repesaž.

Na kraju je plasirana na odlično 8. mjesto od 19 natjecateljica koliko ih je bilo u njenoj kategoriji. Kao zanimljivost možemo istaknuti da su iza nje u poretku hrvačice hrvačkih velesila poput Rusije, Azerbejđana, Moldavije i Mađarske.

Djevojke je vodio izbornik Senad Mujagić, a u Skoplju je bila i jaka ludbreška ekspedicija, predsjednik Nino Dulikravić i treneri Ignac Horvat, Darko Frankol i Danko Šunić.

Foto: HK Ludbreg
Iva Gerić čeka vagu // Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

čitam...
Loading...