IZNIMNA OBLJETNICA

Ludbreška Podravina, kojoj je davno zabranjen rad, osvajala je brojne naslove i odigrala nebrojeno puno utakmica, a sada slavi 100. rođendan

Dio svoje povijesti, iako kratak, klub je nosio ime Razvitak, prvo igralište bilo je na sajmištu današnjeg Doma zdravlja nakon čega se preselilo na današnji autobusni kolodvor. Posljednjih sedam desetljeća Podravina je smještena uz prugu.

11:55h
0
Nogometaši Podravine Ludbreg // Foto: Arhiva
Ilustracija // Foto: Arhiva

Okrugli, 100. rođendan slavi NK Podravina. Ludbreški klub svečanost povodom velike godišnjice organizirat će u Centru za kulturu i informiranje Dragutin Novak, i to u subotu 30. studenog u 11 sati.

Klub osnovan pod imenom Ilirija svoju prvu utakmicu odigrao je 28. svibnja 1919., što se smatra i danom osnutka, protiv Slavena iz Koprivnice. Prema zapisima novinara Franje Vrtuleka, a na temelju jednog od osnivača Stjepana Kancijana, prvih 11 činili su: Stjepan Papp, Viktor Fizir, Zlatko Weinrebe, Stjepan Kancijan, Đuka Mlinarić, Feliks Kečkeš, Đuro Kemec, Jožica Weinrebe, Josip Gradinski, Rihard Hirsch i Stjepan Kemec. Utakmica je završila rezultatom 1-9.

Dio svoje povijesti, iako kratak, klub je nosio ime Razvitak, prvo igralište bilo je na sajmištu današnjeg Doma zdravlja nakon čega se preselilo na današnji autobusni kolodvor. Posljednjih sedam desetljeća Podravina je smještena uz prugu. Zanimljivo, 1929. godine proklamacijom je zabranjen rad kluba.

– Krajem svibnja 1930. godine sazvana je obnoviteljska skupština na kojoj je odabrano i novo ime Športski klub Podravina Ludbreg. Klub se natjecao u raznim ligama, od one najnižeg županijskog ranga pa sve do do Druge HNL Sjever. Ne tako davno, 2011. godine, izgrađen je novi objekt s 360 sjedećih natkrivenih mjesta koji zadovoljava sve uvjete igranja u saveznom rangu, kao i odigravanja međunarodnih utakmica manjeg značaja – kazao je za gradske stranice današnji klupski predsjednik Vitomir Namjesnik.

čitam...
Loading...