vrijedno ulaganje

Ludbreška srednja škola dobila četiri novoopremljena praktikuma i tri nove učionice s interaktivnim televizorima

Za opremanje praktikuma za strojarstvo CAD-CAM računalima, softverima i namještajem izdvojeno je 199.950 kuna, za opremanje prehrambenog praktikuma 128.920 kuna, dok je praktikum prodavaonica za zanimanje prodavač uređen u suradnji s Konzumom u vrijednosti od 50.000 kuna.

14:05h
0
Foto: ludbreg.hr

Četiri novoopremljena praktikuma i tri nove učionice opremljene interaktivnim televizorima na raspolaganju su učenicima Srednje škole Ludbreg.

Varaždinska županija za potrebe Srednje škole Ludbreg kupila je nekretninu vrijednu 2.425.00,00 kuna za organiziranje praktične i radioničke nastave koju je ova srednja škola dosad unajmljivala. Varaždinska županija za potrebe Srednje škole Ludbreg iz proračuna je izdvojila 3,1 milijun kuna.

Novouređeni strojarski i prehrambeni praktikum, praktikum za prehranu i poljoprivredu te praktikum prodavaonica u novoj zgradi, kao i učionice u glavnoj zgradi, obišli su danas župan Varaždinske županije Radimir Čačić, njegov zamjenik Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, zajedno s ravnateljem Srednje škole Ludbreg Josipom Zdelarom i gradonačelnikom Ludbrega Dubravko Bilićem.

– Srednja škola Ludbreg ima 247 učenika u 16 razrednih odjela, a fantastičan je primjer srednjoškolske obrazovne ustanove izvan sjedišta Županije. Ovo je respektabilna škola koja je posebno važna jer školuje djecu sukladno potrebama gospodarstva. Zbog toga su radionice i praktikumi za njih posebno značajni, a uz to su sada dobili i tri kvalitetne, novoopremljene učionice. Županija je uz odobrenje Županijske skupštine uzela kredit za kupnju objekta, pri čemu glavni razlog nije bila cijena najma, nego činjenica da nismo mogli koristiti EU fondove budući da je bila riječ o nekretnini koja nije naše vlasništvo. U vlasništvo smo sada dobili i okolno zemljište, što će u budućnosti biti temelj za nova ulaganja. U zadnjih godinu i pol smo u obrazovanje na području Ludbrega, u Srednju školu te Osnovnu školu, uložili ozbiljan novac, više od 4 milijuna kuna – rekao je župan Čačić koji je s ravnateljom Srednje škole Ludbreg potpisao primopredajni zapisnik za kupnju nekretnine za praktičnu nastavu u Srednjoj školi Ludbreg koja je postala prepoznatljiva po tome da djecu školuje za posao, a ne za burzu.

– Jedna smo od rijetkih škola koja ne upisuje učenike u program opće gimnazije te za zanimanje ekonomist, nego se baziramo na strukovnim područjima koja su deficitarna na području cijele sjeverozapadne Hrvatske. Posebno veseli da dosad nismo imali problema s upisom učenika, kao i to da svi, čim završe srednjoškolsko obrazovanje, odmah rade – istaknuo je ravnatelj Srednje škole Ludbreg Josip Zdelar.

Za opremanje praktikuma za strojarstvo CAD-CAM računalima, softverima i namještajem izdvojeno je 199.950 kuna, za opremanje prehrambenog praktikuma 128.920 kuna, dok je praktikum prodavaonica za zanimanje prodavač uređen u suradnji s Konzumom u vrijednosti od 50.000 kuna.

Zdravi kutak, praktikum prehrane i poljoprivrede, opremljen je s uređajem za hladno prešanje ulja, mobilnim uređajem za analizu tla, uređajem za sušenje voća, povrća i bilja te poluprofesionalnim mlinom za prešanje brašna. U to je uloženo 130.000 kuna. Istovremeno se izvodila adaptacija postojeće zgrade, čime su na korištenje dobivene tri učionice, za što je izdvojeno 409.000 kuna.

 

čitam...
Loading...