vjerska manifestacija

Ludbreška Sveta nedjelja održat će se bez koncerata, ali uz proštenje i Ludbreški sejem

Svi sudionici dužni su se pridržavati protuepidemijskih mjera i preporuka za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja manifestaciji, rekla je Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika.

08:48h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U Gradu Ludbregu održan je sastanak užeg sastava Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega.

Najviše je bilo riječi o pripremama i organizaciji najveće ludbreške manifestacije – Dani ludbreške Svete nedjelje. Manifestacija će ove godine biti održana, ali u nešto drugačijem izdanju.

– Ova godina je iznimna i prvenstveno nam je cilj pripremiti sve, vodeći se mjerama i preporukama koje su na snazi. Tako se ove godine neće održavati koncerti, ali zadržat ćemo proštenjarski dio. To uključuje i tradicionalni Ludbreški sejem za koji imamo brojne upite. Svi sudionici dužni su se pridržavati protuepidemijskih mjera i preporuka za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja manifestacije – rekla je Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika. Naglašava kako se svakodnevno prati situacija i u skladu s time priprema se manifestacija.

– Naše sugrađane molimo, kao i svake godine, za strpljenje. Ludbreška manifestacija ima višestoljetnu tradiciju, ovdje su ljudi dolazili u teškim vremenima, u potrazi za mirom. Vođeni istim razlozima, stići će i ove godine, a na nama je da ih dočekamo kako priliči, uz pridržavanje svih mjera kako bi sve proteklo u najboljem redu – zaključila je zamjenica gradonačelnika.

čitam...