Gradska komunalna tvrtka Lukom

Ludbreška zimska služba spremna za zimske uvjete

10:48h
0
Zimska služba gradske komunalne tvrtke Lukom // Foto: Grad Ludbreg

Zimska služba organizirana je za cijelo zimsko razdoblje, od 15. studenog ove do 15. travnja iduće godine.

Ludbreška zimska služba i komunalna tvrtka Lukom spremni su za zimske uvjete. Rečeno je tako na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj komunalnoj tvrtki Lukom.


Zimska služba organizirana je za cijelo zimsko razdoblje, od 15. studenog ove do 15. travnja iduće godine.

– Prvi snijeg koji je pao je bio mali i nije bilo potrebe za intervencijom, no naše komunalno poduzeće već je neko vrijeme spremno za zimske izazove. Nabavljena je nova oprema a potpisani su i ugovori s izvođačima za ona naselja na području Ludbrega gdje Lukom ne može prioritetno odraditi posao. Dosada je Lukom odlično radio svoj posao, a ove se godine očekuje još bolji rad jer je nabavljena nova oprema, ne samo da prometnice budu čiste na vrijeme već i nogostupi za naše građane. Zadnjih godina imali smo sreće s malim količinama snijega no za ovu godinu smo spremni i u slučaj velike i jake zime. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

O samim pripremama i opremi više je rekao Alen Sabol, direktor Lukoma.

– U ovom trenutku zajedno s našim kooperantima imamo preko 20 strojeva koji su spremni da krenu u čišćenje snijega u svim naseljiima i ulicama. Ove ćemo godine čistiti i pojačano nogostupe što će olakšati građanima pješacima kretanje. Nabavljene su dodatne količine soli, 20-ak tona soli te 50-ak kubika posipala. Osim strojeva opremili smo i naše zaposlenike sa zimskom opremom, jakne su već stigle, a dolazi i ostatak. Svi smo spremni za intervenciju gdje god i kad god to bude potrebno. Prognoze nam trenutno idu u prilog, u narednih dva tjedna ne bi trebalo biti padalina. – rekao je Alen Sabol.

čitam...