proslava

Ludbreški DVD proslavio 150 godina rada i djelovanja, Grad najavio ulaganja

Na svečanosti je predstavljena i monografija 150 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg. Autor monografije je Stjepan Kovaček, a recenzent Milivoj Dretar.

12:47h
0
Foto: Dražen Vađunec

U subotu, 9. studenog, svečano je obilježena 150. obljetnica rada i djelovanja  dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg.

Nakon mimohoda ulicama Ludbrega svečanost je nastavljena u kino dvorani Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak gdje je održana skupština. Pozdravnim riječima samu svečanost otvorio je predsjednik DVD-a Nenad Cindori, dok je umjesto izvješća prikazan film o povijesti i aktivnostima ludbreškog dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Uz članove DVD-a Ludbreg proslavi su nazočili Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Nedjeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Nenad Radojčić, direktor tvrtke Vatropromet i kum zastave, Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika Ludbrega, Antun Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega, gradski vijećnici Anica Happ i Nino Ivanuša, zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin.

– Imali smo danas priliku vidjeti razvoj, ali i aktivnosti Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg. Moram reći da sam kao Ludbrežanka izuzetno ponosna, a Grad Ludbreg svjestan je važnosti postojanja ovakvog društva za sigurnost zajednice. Izuzetno cijenimo vaš trud i zalaganje i spremnost na pomoć. Sama vatrogasna zajednica temelj je i okosnica zaštite od bilo kakvih nenadanih događaja koji nas uvijek mogu zadesiti. Bitno je da imamo ovako spremno društvo koje uvijek kada treba zasuče rukave. U prošloj 2018. godini uz redovna sredstva koja zakonski dotiramo izdvojili smo dodatna sredstva za nadogradnju vozila, a radi se o 600 tisuća kuna, a ove godine započinjemo sanaciju doma. Uložit ćemo 165 tisuća kuna u krovište – rekla je Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika.

Čestitkama se pridružio i zamjenik varaždinskog župana.

– Najprije čestitam više nego respektabilnu godišnjicu osnutka DVD-a Ludbreg. Imate što za pokazati, imate se čime pohvaliti. DVD Ludbreg bio je važan čimbenik u razvoju vatrogastva SZ Hrvatske, ali ste istovremeno bili i okosnica kulturnog i društvenog života. Na tome moramo biti zahvalni upravo vama, marljivim, vrijednim i u određenim situacijama dokazano hrabrim, svim dosadašnjim i sadašnjim članovima DVD-a Ludbreg – rekao je Vugrin.

Na svečanosti je predstavljena i monografija 150 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg. Autor monografije je Stjepan Kovaček, a recenzent Milivoj Dretar.
Povodom proslave 150 godina djelovanja podijeljena su mnogobrojna vatrogasna priznanja članovima Društva za predan i dugogodišnji rad.

čitam...
Loading...