hrvanje

Ludbreški hrvači dobrim nastupom zaključili godinu, Ivi Gerić nagrada saveza za najbolju hrvačicu

Osim natjecateljskog dijela, Božićni turnir imao je i jednu svečanu dimenziju te su, kao i svake godine, dodijeljene nagrade za najuspješnije hrvače, trenere, klubove i sportske djelatnike.

09:51h
0
noa brkovi
Foto: HK Ludbreg

Na zagrebačkoj Pešćenici u subotu je održan posljednji turnir iz natjecateljskog kalendara u 2018. godini. Turnir nikad jači, uz sudjelovanje 240 hrvača iz 14 država.

Natjecanje se, kao i svake godine, odvijalo u dvije uzrasne kategorije, kadetima i dječacima. Hrvanje koje je prikazano, bilo je zaista na visokom, europskom nivou. Hrvači koji su u Zagreb došli iz hrvačkih velesila poput Ukrajine, Mađarske, Bugarske, Moldavije, Rumunjske i ostalih dali su dimenziju više ovom turniru.

U toj probranoj konkurenciji kod je dvojac iz HK Ludbreg. Leo Petrić u uzrastu kadeta te Florijan Varović kod dječaka. Leo je u osmini finala, u odličnoj borbi, tušem pobijedio talijanskog predstavnika, na samom isteku prve runde. U četvrtfinalu je bolji od njega bio hrvatski reprezentativac Hader rezultatom 12:4. Nažalost, Hader nije uspio ući u finale, tako da Petrić nije imao više priliku nastaviti natjecanje kroz repesaž.

Slično je bilo i kod Florijana Varovića, koji je u prvoj borbi tuširao hrvača iz Srbije, da bi u četvrtfinalu izgubio od odličnog Mađara. Isti pomalo iznenađujuće gubi u polufinalu, te je i za mladog Varovića tu bio kraj natjecanja. Bez obzira što nisu osvojene medalje, hrvanje koje su dečki prikazali, bilo je na visokom nivou, te u sljedečoj sezoni možemo očekivati od njih još bolje rezultate.

Osim natjecateljskog dijela, Božićni turnir imao je i jednu svečanu dimenziju te su, kao i svake godine, dodijeljene nagrade za najuspješnije hrvače, trenere, klubove i sportske djelatnike.

Za HK Ludbreg najzanimljivija je bila nagrada za najbolju hrvačicu, koju je ove godine više nego zasluženo, dobila Iva Gerić. Za podsjetnik, Iva je ove godine u uzrastu kadetkinja bila 8. na Europskom te 7. na Svjetskom prvenstvu, a na prvenstvu Balkana osvojila je srebrnu medalju.