aktivan vikend

Ludbreški hrvači na tri fronta diljem Balkana osvojili brojne medalje

Teo Varga nastupio je u kategoriji do 55 kg i osvojio srebro. U finalu je Čeh bio bolji, no Teo se odlično borio protiv fizički nešto jačeg protivnika i nije posustajao ni u jednom trenutku u nastojanjima da osvoji zlato.

09:17h
0
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

Ovaj vikend bio je vrlo aktivan za članove HK Ludbreg. Čak na tri različita natjecanja ludbreške hrvačice i hrvači pokazivali su svoje umijeće. U Zagrebu, u dvorani na Pešćenici održavalo se PH za mlađe dječake, godišta od 2005 do 2007. Imali su četiri predstavnika i sva su četvorica bili izgledni kandidati za medalje. U kategoriji do 33 kg Rene Dulikravić slovio je za jednog od glavnih favorita, što je potvrdila uvodna borba koju je uvjerljivo dobio. Nažalost, u sljedećoj borbi u kojoj je bio objektivno bolji hrvač, radi veliku pogrešku nakon koje ga je protivnik uspio zadržati u tuš poziciji i to je kraj natjecanja.. Borna Rajh trebao je nastupiti u istoj kategoriji, ali zbog viška od 200 grama na vaganju, prisiljen je prijeći u kategoriju više, što je bio za njega hendikep. Bez obzira na to, Borna velikom borbenošću dobiva prvu borbu, međutim iskusniji protivnik iz Sesvetskog Kraljevca u sljedećem kolu, bio je nepremostiva prepreka.

Također u kategoriji do 36 kg, nastupio je i Florijan Varović koji sa tri pobjede i jednim porazom osvaja brončanu medalju. Sve pobjede ostvario je vrlo uvjerljivo, a uz malo više koncentracije, medalja je mogla biti i sjajnija. Bez obzira na to, i ovo je velik uspjeh za Florijana, pogotovo što mu je ovo prvi nastup u kategoriji do 36 kg, još do prije dva tjedna nastupao je u 33. Da Ludbrežani ne odu iz Zagreba samo s jednom medaljom, pobrinuo se Patrik Balija, koji gotovo senzacionalno ulazi u finale kategorije do 75 kg. I u finalu je odlično krenuo te prvi napravio akciju i čak imao protivnika u tuš poziciji, iz koje se ovaj ipak uspio izvući, a u nastavku borbe i preokrenuti rezultat. Bez obzira na to, Patrik je pokazao da ima potencijala izrasti u dobrog teškaša. Hrvače su na ovom natjecanju vodili trener Darko Frankol i predsjednik Nino Dulikravić.

Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

U Sarajevu na međunarodnom turniru pod nazivom Kup Grada Sarajeva, nastupila je starija, peteročlana muška ekipa. Na turniru je nastupilo stotinjak hrvača iz 7 država. U kadetskoj konkurenciji nastupili su Teo Varga, Leo Petrić, David Čurila i Berislav Varović te Dražen Oršuš kod juniora. Sva petorica vratila su se s medaljama, a poimenice je to izgledao ovako. Teo Varga nastupio je u kategoriji do 55 kg i osvojio srebro. U finalu je Čeh bio bolji, no Teo se odlično borio protiv fizički nešto jačeg protivnika i nije posustajao ni u jednom trenutku u nastojanjima da osvoji zlato. Do 60 kg Leo Petrić je potvrdio je  svoj neosporni talent i nakon jedne kraće natjecateljske pauze, vratio se osvajanju medalja. Atraktivnim borbama došao je do bronce, a uz malo bolju kondicijsku pripremljenost, medalja bi sasvim sigurno bila i sjajnija. David Čurila nastupio je do 65 kg, vjerojatno najjačoj kategoriji na turniru. Osvojio je broncu kao i Leo, ali više od toga veseli što je prikazao nekoliko borbi na vrlo visokom nivou. Najbolju, koju je doduše izgubio, što je pomalo paradoksalno, imao je protiv BiH reprezentativaca Gegića, koji je prošle godine na kadetskom EP ostvario pobjedu, a na Balkanijadi je bio brončani. David je ušao bez respekta i poveo, no kasnije tokom borbe, Gegićevo iskustvo dolazi do izražaja.  Berislav Varović u kategoriji do 80 kg dosta uvjerljivo osvojio je zlato s tri pobjede tako da su oba brata Varović bili uspješni ovog vikenda. Dražen Oršuš, u uzrastu juniora u kategoriji do 74 kg, bio je srebrni, a jedini bolji od njega bio je domaći, već vrlo iskusni hrvač Kemal Đananović. S ekipom je bio trener Ignac Horvat, koji ističe svoje zadovoljstvo prikazanim hrvanjem iako uvijek može bolje, ali 5 medalja od 5 hrvača svakako je dobar rezultat.

​U​ Budimpešti, dvije ludbreške hrvačice, sestre Sandra i Marta Besek, nastupile su ​na međunarodnom turniru za djevojke U15 te ostvarile solidne rezultate. Marta Besek osvojila je srebro u kategoriji do 66 kg sa dvije pobjede (Mađarska, Hrvatska) i jednim porazom ​(Mađarska). Sandra Besek je osvojila broncu u kategoriji do 58 kg sa jednom pobjedom (mađarska) i tri poraza. Dobro su se borile, a uz svoju marljivost i trening vrlo brzo će napredovati i anulirati greškice koje su ih ovaj puta spriječile da odličja budu još sjajnija, ali trebaju biti jako zadovoljni prikazanim.

Kao ekipa sa još tri zagrebačke hrvačice (Petra Horvat, Nika Slavica i Milla Anđelić – trener Kristijan Slačanac) osvojili smo i ekipno treće mjesto.

Veliki ludbreški međunarodni hrvački turnir (500 natjecatelja, 14 zemalja u 2017.) Colluctatio Centrum Mundi pomaknut je za jedan tjedan, odnosno turnir će se održati 26. svibnja 2018. Razlog je izvanredne promjena u kalendaru svjetske hrvačke federacije.

čitam...