bez medalja

Ludbreški hrvači skupljali iskustvo na jakom češkom međunarodnom turniru Velika nagrada Hodonina

Ove godine nastupilo je oko 260 dječaka iz osam država, uključujući hrvačke velesile poput Ukrajine, Rumunjske, Mađarske i za ovaj uzrast ovo je zasigurno jedan od najjačih turnira u regiji.

09:35h
0
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

Četiri hrvača Hrvačkog kluba Ludbreg, Rene Dulikravić, Borna Rajh, Florijan Varović i Patrik Balija, predvođeni trenerom Ignacom Horvatom i predsjednikom Ninom Dulikravićem nastupili su na velikom međunarodnom turniru Velika nagrada Hodonina.


U ovom češkom gradu ovaj se turnir tradicionalno organizira za mlađe uzraste dječaka i svake je godine konkurencija sve jača. Ove godine nastupilo je oko 260 dječaka iz osam država, uključujući hrvačke velesile poput Ukrajine, Rumunjske, Mađarske i za ovaj uzrast ovo je zasigurno jedan od najjačih turnira u regiji. Ludbreški su hrvači ovaj puta ostali bez medalja iako su pokazali vrlo dobro i borbeno hrvanje te nisu bili inferiorni ni u jednoj borbi.

Najbliže medalji bio je Borna Rajh koji je izvrsno otvorio natjecanje s tri pobjede. Kako je ovo bila jedna od najbrojnijih kategorija sa 22 hrvača, za medalju je trebala još jedna pobjeda u naredne dvije borbe, ali nažalost ponestalo je koncentracije u odlučujućim trenucima.

Rene Dulikravić pomalo nespretno je izgubio uvodnu borbu u kojoj je uvjerljivo vodio. Sljedeću pobjeđuje, ali nažalost, treću borbu ponovo gubi i to je kraj natjecanja za njega.

Slično je prošao i Florijan Varović koji pomalo nesretno gubi prvu borbu u gdje je bio u najmanju ruku ravnopravan suparniku. Sljedeću pobjeđuje atraktivnim bacanjem i završnicom, a u odlučujućoj trećoj borbi, gubi nakon vrlo dobre i neizvjesne borbe.

Patrik Balija u prvoj borbi dobro je počeo i poveo, ali u nastavku ponestaje snage da bi se borba u istom ritmu privela kraju te gubi. U drugoj borbi protivnik je bio daleko iskusniji i tu se nije moglo tražiti iskupljenje za propuštenu priliku iz prve borbe.   Bez obzira što se ekipa vratila bez ijedne medalje, struka je vrlo zadovoljna prikazanim od strane naših hrvača, kojima za dva tjedna slijedi glavni događaj sezone, državno prvenstvo za uzrast mlađih dječaka.

Iz HK Ludbreg svim čitateljima žele sretan Uskrs i sretne blagdane.

čitam...