Uspjesi i projekti policije

Ludbreški policajac Damir Okun zaradio priznanje glavnog ravnatelja policije

Ovakva priznanja, posebice kada dođu iznenada uvijek su lijepa i ugodna. No moram reći da do njih ne bi došlo bez cjelokupnog tima, pojasnio je Damir Okun.

13:15h
0
Damira Okuna primio je i gradonačelnik // Foto: Grad Ludbreg

Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević posjetio je prošlog tjedna Policijsku upravu varaždinsku, gdje je održao radni sastanak s rukovoditeljima PU-a i načelnicima policijskih postaja.

Dio sastanka bio je i susret s najistaknutijim policijskim službenicima PU varažadinske, među kojima se svojim profesionalnim i odgovornim radom istaknuo i Damir Okun iz Policijske postaje Ludbreg.

S najistaknutijim ludbreškim policajcem danas se u prostorijama Grada susreo i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Ovakva priznanja, posebice kada dođu iznenada uvijek su lijepa i ugodna. No moram reći da do njih ne bi došlo bez cjelokupnog tima – pojasnio je Damir Okun.

Na sastanku kojem je nazočio i Vlado Pirc, načelnik PP Ludbreg, bilo je riječi i o upravo odobrenom projektu “Siguran Ludbreg 2”. Radi se o projektu koji je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova, a vrijednost mu je 28.000 kuna.

U ovom nastavku već dobro poznatog projekta naglasak će biti stavljen na djecu pješake, o čemu je više rekao gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Na području Ludbrega svakodnevno se kreće preko 1000 djece koja se obrazuju u našim obrazovno-odgojnim ustanovama. Najviše djece u školu putuje biciklom, autobusom i pješice u nesigurnim okvirima koji se odnose na visoki stupanj opasnosti zbog nepridržavanja prometnih pravila i propisa drugih vozača, a tu je i dječje neiskustvo u prometu – rekao je gradonačelnik.

Istaknuo je kako je cilj, preko provedbe različitih aktivnosti poput zanimljivih edukacija, naučiti djecu o sigurnom kretanju u cestovnom prometu, o prometnim znakovima i slično.

Projekt će se provoditi u naselju Ludbreg, na prometnom poligonu za djecu osnovnoškolske dobi koji se nalazi na zemljištu Osnovne škole Ludbreg, u prostorima Osnovne škole i u Dječjem vrtiću Radost.

Glavni cilj projekta “Siguran Ludbreg 2” odnosi se na povećanje sigurnosti djece vrtićke i osnovnoškolske dobi u cestovnom prometu preko upoznavanja djece o prometnim pravilima, propisima, signalizacijom te edukaciju o tome kako se ponašati i izbjeći opasne situacije u prometu.